Skip to main content

Καλαφάτης: Υποκλινόμαστε στην τόλμη και τη λεβεντιά των πεσόντων πυροσβεστών

Ο υφυπουργός Εσωτερικών Σταύρος Καλαφάτης παρέστη σήμερα στην τελετή για τον εορτασμό της «Ημέρας Μνήμης Πεσόντων Πυροσβεστών»

Στην τελετή για τον εορτασμό της «Ημέρας Μνήμης Πεσόντων Πυροσβεστών», που πραγματοποιήθηκε σήμερα στις εγκαταστάσεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Θεσσαλονίκης, παρέστη ο Υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας - Θράκης κ. Σταύρος Καλαφάτης.

Μετά την επιμνημόσυνη δέηση και την κατάθεση στεφάνων, σε δήλωσή του τόνισε:

«Είμαστε, σήμερα, εδώ, για να πούμε ένα μεγάλο και ειλικρινές Ευχαριστώ στις γυναίκες και τους άνδρες του Πυροσβεστικού Σώματος που μέρα και νύχτα, βρίσκονται δίπλα στους πολίτες. Δίνοντας μάχες σε όλα τα μέτωπα και θέτοντας τη ζωή τους σε κίνδυνο για να προστατεύσουν τη ζωή και την περιουσία μας. Βάζοντας πάνω από τις οικογένειές τους, το υπηρεσιακό καθήκον».

Όπως ανέφερε ο κ. Καλαφάτης, «κάποιοι από αυτούς χάνονται την ώρα της μάχης με τις φωτιές και τις πλημμύρες. Αυτούς, τους ηρωικούς πυροσβέστες, τους πεσόντες την ώρα του καθήκοντος, τιμούμε σήμερα. Υποκλινόμαστε στην αξιοσύνη, την τόλμη και τη λεβεντιά τους. Τιμούμε την προσφορά τους στην Πατρίδα. Ας είναι αιωνία η μνήμη τους».