Skip to main content

Καλαφάτης: Κυβέρνηση εμπριμέ, με συνεταίρους εκ περιτροπής

Ο βουλευτής της ΝΔ μίλησε «για ολέθρια σχέση Τσίπρα - Καμμένου γιατί είναι ολέθρια τα αποτελέσματα που πληρώνουμε οι πολίτες»

Βλέπουμε μια κυβέρνηση εμπριμέ, που βασίζεται σε part-time συνενόχους και συνεταίρους εκ περιτροπής, σημείωσε ο Σταύρος Καλαφάτης, βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, σε τηλεοπτική συζήτηση στο OPEN TV, σχολιάζοντας όσα συμβαίνουν αυτές τις ημέρες στη Βουλή.

«Δεν υπάρχει», τόνισε, «κοινοβουλευτική κανονικότητα. Δεν είναι σύνηθες να ζητά η κυβέρνηση ονομαστική ψηφοφορία. Έχουμε το πρώτο νομοσχέδιο μετά την ψήφο εμπιστοσύνης και η κυβέρνηση προσπαθεί να βασιστεί σε κατά περίπτωση συγκυριακές πλειοψηφίες. Το γεγονός αυτό αποδεικνύει τη δυσκολία που έχουν και συνιστά ευτελισμό του Κοινοβουλίου. Δεν είναι αυτή κανονικότητα, είναι μια κυβέρνηση μειοψηφίας».

Αναφερόμενος στους δύο πρώην συνεταίρους Τσίπρα και Καμμένο, ο κ. Καλαφάτης μίλησε «για ολέθρια σχέση γιατί είναι ολέθρια τα αποτελέσματα που πληρώνουμε οι πολίτες» και πρόσθεσε: «Ο κ. Καμμένος, ο αγαπημένος του κ. Τσίπρα, προσπαθεί τώρα να του κάνει δύσκολη τη ζωή. Τον ακούμε να κάνει απίστευτες καταγγελίες, βλέπουμε μια εξελισσόμενη κόντρα με τον κ. Κοτζιά και παρατηρούμε σιγή ιχθύος από την κυβέρνηση. Με όσα συμβαίνουν, εκτέθηκαν και έγιναν τα αποκαλυπτήρια μιας κυβέρνησης πολιτικής συναλλαγής».

Σχολιάζοντας την τελευταία συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου διερωτήθηκε: «Ο Πρωθυπουργός ζήτησε την έγκριση της απόφασής του από το Υπουργικό Συμβούλιο, αλλά γιατί δεν ζήτησε έγκριση για την κατάπτυστη Συμφωνία των Πρεσπών; Γιατί δεν ζήτησε έγκριση εκ των προτέρων από τη Βουλή, όπως έκανε το 2015;». Σε ερώτηση για την επίσκεψη Τσίπρα στην Τουρκία τόνισε ότι «πρέπει να υπάρχει πολύ καλή προετοιμασία στις συναντήσεις κορυφής» και πρόσθεσε ότι «την προηγούμενη φορά που ήρθε εδώ ο κ. Ερντογάν αυτό δεν έγινε και αμέσως μετά αυξήθηκε η τουρκική προκλητικότητα».

Σχολιάζοντας σχετικό ρεπορτάζ, σημείωσε ότι «όλα τα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης βρίσκονται σε άσχημη κατάσταση. Απαιτείται μέριμνα από το Υπουργείο Υγείας για να λυθούν τα προβλήματα και δεν την βλέπουμε. Πέρα από τη στήριξη που παρέχουν ιδιωτικοί φορείς, όπως το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, απαιτείται μέριμνα του κράτους»