Skip to main content

Καλαφάτης: Σχέδιο ανωμαλίας – Καταδίκη της εμπρηστικής επίθεσης

Σε δήλωσή του σημειώνει ότι δεν είναι μεμονωμένο περιστατικό καθώς την προηγούμενη μέρα άγνωστοι έγραψαν στο δημαρχείο συνθήματα υπέρ του Κουφοντίνα.

Καταδικάζει την επίθεση με γκαζάκια στην είσοδο του Κέντρου Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης, στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης, ο Σταύρος Καλαφάτης, επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Εντάξει».

Σε δήλωσή του σημειώνει ότι δεν είναι μεμονωμένο περιστατικό καθώς την προηγούμενη άγνωστοι έγραψαν στους τοίχους του συνθήματα υπέρ του αρχιτρομοκράτη Κουφοντίνα.

«Η εμπρηστική επίθεση στο Δημαρχείο της Θεσσαλονίκης  –την οποία καταδικάζουμε απερίφραστα-  δεν είναι μεμονωμένο περιστατικό.  Μόλις προχθές άγνωστοι έγραψαν στους τοίχους του συνθήματα υπέρ του αρχιτρομοκράτη Κουφοντίνα. Γίνεται, έτσι, προφανές ότι η επίθεση αυτή εντάσσεται σε ένα ευρύτερο σχέδιο ανωμαλίας, αντιεξουσιατικών και περιθωριακών ομάδων, που βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής από την τρομοκρατία και αποθρασύνονται εξαιτίας της κυβερνητικής ανοχής.

Αυτό πρέπει να σταματήσει! Ζητάμε να ενισχυθούν οι αστυνομικές δυνάμεις με ανθρώπινο δυναμικό και υλικό, αλλά και να αφεθούν να υλοποιήσουν τα επιχειρησιακά τους σχέδια. Και βέβαια να ανακοπεί η προσπάθεια δημιουργίας  γκέτο σε γειτονιές όπως η Ροτόντα και η Γιαννιτσών. Ζητούμε να ληφθούν τα μέτρα που απαιτούνται για να αισθανθεί ξανά, ο πολίτης, ασφάλεια».