Skip to main content

Καλαφάτης σε Philoxenia: O Τουρισμός, δύναμη φυγής προς τα εμπρός

«Η κυβέρνηση επενδύει στην εξωστρέφεια με αιχμή του δόρατος τον Τουρισμό», επισήμανε ο υφυπουργός Εσωτερικών στα εγκαίνια της Philoxenia.

«Στόχος μας είναι ο Τουρισμός ν΄αποτελέσει δύναμη φυγής προς τα εμπρός. Δύναμη εξωστρέφειας για την Πατρίδα μας. Δύναμη οικονομικής ανάπτυξης και ευημερίας», τόνισε ο υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας και Θράκης Σταύρος Καλαφάτης, σε χαιρετισμό του στα εγκαίνια της 36ης PHILOXENIA - HOTELIA, στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης.

Πρόσθεσε ότι «η φετινή διοργάνωση έρχεται σε μια στιγμή κατά την οποία η Θεσσαλονίκη γιορτάζει την επιτυχή διεθνή διάκρισή της να ενταχθεί στο Δίκτυο Δημιουργικών Πόλεων Γαστρονομίας της UNESCO όπου συμμετέχουν πόλεις με μακρόχρονη γαστρονομική παράδοση, πολιτιστική ποικιλομορφία και βιώσιμη αστική ανάπτυξη. Αποδεικνύεται η δυνατότητα της πόλης μας, αλλά και της ευρύτερης περιοχής της Μακεδονίας και Θράκης, να προχωρήσουν στην ανάπτυξη Ειδικών και Εναλλακτικών Μορφών Τουρισμού και στην Οικονομία των Εμπειριών. Να γίνουν τουριστικός προορισμός, 12 μήνες, το χρόνο αλλά και home port και hub για τον τουρισμό κρουαζιέρας». Και υπογράμμισε: «η κυβέρνηση επενδύει στην εξωστρέφεια με αιχμή του δόρατος τον Τουρισμό. Έχει αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη στην οικονομία, γεγονός που φαίνεται ξεκάθαρα από τα ιστορικά χαμηλά επιτόκια με τα οποία δανείζεται, τη ραγδαία αύξηση του ΑΕΠ, την ανοδική τροχιά του οικονομικού κλίματος. Έχει βάλει μπρος τις μηχανές της ανάπτυξης και βρίσκεται σε φάση διαρκούς επιτάχυνσης».

«Είμαι βέβαιος», επισήμανε ο Υφυπουργός Εσωτερικών, «ότι το νέο σύγχρονο εκθεσιακό κέντρο που θα αποκτήσει η Θεσσαλονίκη θα διευρύνει τους εκθεσιακούς ορίζοντες της ΔΕΘ ικανοποιώντας τις ανάγκες εκθετών και επισκεπτών και προσφέροντας παράλληλα στους πολίτες λειτουργικούς χώρους πρασίνου που τόσο ανάγκη έχει η πόλη. Ο Τομέας Μακεδονίας και Θράκης του Υπουργείου Εσωτερικών λειτουργεί ως επιταχυντής των έργων και των δράσεων που βελτιώνουν την εικόνα και την ελκυστικότητα της Θεσσαλονίκης, της Μακεδονίας και της Θράκης. Που δυναμώνουν τον ρόλο της Χώρας στην Ευρώπη και τον κόσμο. Που ενισχύουν το τουριστικό άνοιγμα της Πατρίδας μας στο διεθνές περιβάλλον».