Skip to main content

Καλαμαριά: Ανοιχτό το ενδεχόμενο να κλείσει η Αρετσού και ο πεζόδρομος

Το ενδεχόμενο να απαγορευτεί η κυκλοφορία στον πεζόδρομο και στην παραλία αν συνεχιστούν οι άσκοπες βόλτες εξετάζουν στον δήμο Καλαμαριάς.

Προειδοποίηση ότι θα ζητήσει το κλείσιμο της παραλίας στην Αρετσού και του πεζόδρομου στο κέντρο της Καλαμαριάς εάν συνεχιστούν τα φαινόμενα συγχρωτισμού απευθύνει ο δήμαρχος Καλαμαριάς Γιάννης Δαρδαμανέλης.

Όπως υπογραμμίζει στη Voria.gr, με τη βελτίωση του καιρού στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδας σημειώθηκε αύξηση της κίνησης στην παραλία αλλά και στον πεζόδρομο και σε πάρκα της Καλαμαριάς με τους πολίτες να μην τηρούν τις συστάσεις.

Η κατάσταση προβλημάτισε την διοίκηση αλλά και τους επικεφαλής των λοιπών παρατάξεων που μάλιστα συζήτησαν για το θέμα μέσω τηλεδιάσκεψης αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να απαγορευτεί η κυκλοφορία στον πεζόδρομο και την παραλία αν αυτή η κατάσταση συνεχιστεί.

Ενδεικτική εικόνα της κατάστασης είναι πως την περασμένη Παρασκευή βεβαιώθηκαν 58 πρόστιμα στην παραλία Αρετσούς και κεντρικούς δρόμους, σύμφωνα με στοιχεία από το Αστυνομικό Τμήμα Καλαμαριάς και τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης.

«Αν και χθες, Κυριακή παρατηρήθηκε μία συμμόρφωση, δεδομένης της σοβαρότητας της κατάστασης, η απαγόρευση κυκλοφορίας σε κεντρικούς άξονες του δήμου είναι κάτι που εξετάζουμε καθημερινά», τονίζει στη Voria.gr ο δήμαρχος Καλαμαριάς, Γιάννης Δαρδαμανέλης.

Οπως αναφέρει ο δήμαρχος ήδη από την αρχή της ισχύος των κυβερνητικών μέτρων για την αποφυγή των άσκοπων μετακινήσεων γίνονται από την πλευρά της διοίκησης συστάσεις προς τους πολίτες να μην κάνουν κατάχρηση των περιπτώσεων που επιτρέπεται η κίνηση. «Αν όλοι σεβαστούμε τα μέτρα και βγαίνουμε για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, ίσα ίσα για να καλύψουμε τις βασικές μας ανάγκες και να πάρουμε λίγο αέρα, όλα θα πάνε καλά. Αν όμως, συνεχιστεί αυτό που βλέπουμε έξω και ο χαμός τώρα που ανοίγει ο καιρός, τότε θα αναγκαστούμε να κλείσουμε την παραλία και όποιο άλλο σημείο χρειαστεί», επισημαίνει.

Ο κ. Δαρδαμανέλης παράλληλα ξεκαθαρίζει πως η διοίκηση κινείται πάντα με γνώμονα την προστασίας της δημόσιας υγείας και το ενδεχόμενο αυτό είναι ανοιχτό από την πρώτη μέρα. «Σε προηγούμενές μου δηλώσεις, που αφορούσαν ρητά και μόνο την απόφαση εκείνης της μέρας, είχα αναφέρει πως η παραλία δεν θα κλείσει. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως δεν θα γίνει στο προσεχές διάστημα, αν δεν υπάρξει συμμόρφωση ούτε ότι η παραλία της Αρετσούς θα γίνει το άσυλο όλων όσοι δεν εναρμονίζονται με τις συστάσεις», σημειώνει χαρακτηριστικά.