Skip to main content

Καλαμαριά: ΚΚΕ κατά δήμου για ξήλωμα πανό στην Αρετσού

Πυρά κατά του δημάρχου Καλαμαριάς εκτοξεύει το ΚΚΕ για το ότι επιθυμεί «σιγή νεκροταφείου» αναφορικά με το σχέδιο αξιοποίησης της Αρετσούς.

Τη σφοδρή αντίδραση του ΚΚΕ και της Λαϊκής Συσπείρωσης προκάλεσε η κίνηση της δημοτικής αρχής της Καλαμαριάς να προχωρήσει στην αφαίρεση πανό που είχαν τοποθετηθεί στην πλαζ της Αρετσούς από το στρατόπεδο Κόδρα μέχρι το νοσοκομείο Παναγία κατά του σχεδίου παραχώρησης του παραλιακού μετώπου σε ιδιώτες.

«Αυτό που πείραξε την Δημοτική Αρχή δεν είναι το κρέμασμα των πανό γενικά και η αισθητική τους. Αν ήταν έτσι θα απέτρεπε και την τοποθέτηση πανό, κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων του ίδιου του δήμου Καλαμαριάς. Αυτό που αληθινά ενόχλησε είναι ότι το ΚΚΕ και η ΚΝΕ ενημερώνουν και καλούν τον λαό της Καλαμαριάς σε διεκδίκηση για το έγκλημα που έχει ξεκινήσει να γίνεται στο παραλιακό μέτωπο με τις πρόσφατες αποφάσεις για τη Μαρίνα Αρετσού», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Μάλιστα τονίζεται πως το σχέδιο αξιοποίησης της Μαρίνας της Αρετσούς δεν πρόκειται να φέρει κανένα καλό στην τοπική κοινωνία της Καλαμαριάς.

«Η διασκέδαση, η ξεκούραση και η αναψυχή του λαού αποτελεί δικαίωμά μας, όχι εμπόρευμα με ακριβό αντίτιμο», τονίζει η σχετική ανακοίνωση, ενώ παράλληλα επισημαίνει ότι «η παράδοση γης και ύδατος στους επιχειρηματικούς ομίλους θα οδηγήσει στη φυσικη υποβλαθμιση της περιοχής», ενώ οι όποιες θέσεις εργασίας που θα δημιουργηθούν «θα γίνουν με όρους διασφάλισης της κερδοφορίας του επενδυτή, πράγμα που σημαίνει πετσοκομμένα εργασιακά δικαιώματα».

Το ΚΚΕ ζητά μεταξύ άλλων η Μαρίνα της Αρετσούς να διαφυλαχθεί από τα μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα. Παράλληλα, ζητά να αξιοποιηθεί προς όφελος του κοινωνικού συνόλου, ώστε να γίνει πόλος έλξης για τους Θεσσαλονικείς, για αναψυχή, πολιτισμό, αθλητισμό, ακόμα και κολύμπι.