Skip to main content

Καλαμαριά: Δύτες σκούπισαν τον βυθό στην Αρετσού (φωτο)

Εθελοντές δύτες καθάρισαν σήμερα από διάφορα αντικείμενα τον βυθό στην παραλία της Αρετσούς, τα οποία είχαν πετάξει ασυνείδητοι.

Πλαστικά μπουκάλια, γυαλιά ηλίου, μεταλλικά κουτιά, συσκευή κινητού, σακούλες, κρεμάστρες, σκοινιά, ήταν μερικά από τα απορρίμματα που ανέσυραν οι δύτες σήμερα από τον βυθό στην Αρετσού κατά τον υποβρύχιο καθαρισμό που πραγματοποιήθηκε με μέριμνα του δήμου Καλαμαριάς.

Οκτώ εθελοντές δύτες  της Οργάνωσης «iSea», έχοντας αποκτήσει πολύτιμη εμπειρία και τεχνογνωσία, μπήκαν στη διαδικασία για να καθαρίσουν τον βυθό της περιοχής, που ως γνωστόν, γεμίζει από κάθε είδους αντικείμενα, αποτέλεσμα νοοτροπίας που δεν συνάδει με τον σύγχρονο πολιτισμό.

Τα απορρίμματα μεταφέρθηκαν στη συνέχεια σε ειδικούς χώρους εναπόθεσης απορριμμάτων.

Στόχος της όλης προσπάθειας ήταν να ενημερωθούν και να ευαισθητοποιούν οι πολίτες σε θέματα προστασίας της θάλασσας από κάθε μορφή ρύπανσης.

Στις εργασίες καθαρισμού ήταν παρόντες και παρακολούθησαν η Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, Ναταλία Παντελίδου και ο συνεργάτης του Δημάρχου, Απόστολος Ματσαρίδης.

«Η σημερινή αυτή δράση είναι σημαντική για τον τόπο μας. Εμείς στην Καλαμαριά πρέπει να είμαστε ευτυχείς που ο Δήμος μας διαθέτει μεγάλη ακτογραμμή και  έχουμε την  υποχρέωση με σεβασμό  να την προστατεύουμε και να τη διατηρούμε καθαρή. Αυτό εξάλλου αποτελεί́ έκφραση κουλτούρας και  αξιών για το σεβασμό του περιβάλλοντός μας Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά́ τους  εθελοντές δύτες και την περιβαλλοντική οργάνωση «iSea»  που συμμετείχαν σήμερα και να επισημάνω ότι η άμεση και θετική́ ανταπόκριση όλων μας  είναι  η απόδειξη ότι μπορούμε να διατηρήσουμε σε υψηλό́ επίπεδο την οικολογική́ μας συνείδηση και να συμβάλλουμε έμπρακτα στην προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος», δήλωσε ο δήμαρχος Καλαμαριάς Γιάννης Δαρδαμανέλης.