Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2021
x

ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ: ΕΓΙΝΕ ΠΕΖΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΩΡΕΣ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ Η ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΠΛΑΣΤΗΡΑ

Η οδός Νικολάου Πλαστήμα μεταμορφώθηκε σε πεζόδρομο την Κυριακή στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας

Σε πεζόδρομο μεταμορφώθηκε την Κυριακή η οδός Νικολάου Πλαστήρα στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας.

Όπως αναφέρει ο δήμος Καλαμαριάς, «η Πλαστήρα για τέσσερις ώρες ησύχασε από το καυσαέριο, αναστατώθηκε όμως ευχάριστα από μουσικές, γέλια και παιδικές φωνές. Ο δήμος Καλαμαριάς φρόντισε η πεζοδρόμηση να πλαισιωθεί από μία σειρά δράσεων, όπως η μίνι συναυλία τριών μαθητών του Δημοτικού Ωδείου Καλαμαριάς, Θεατρικό Παιχνίδι, από την Θεατρική Αγωγή του τμήματος Παιδείας, και  η χρήση ηλεκτρικών ποδηλάτων, κέντρισαν το ενδιαφέρον μικρών και μεγάλων, που απόλαυσαν την Κυριακάτικη βόλτα τους».

«Η ήπια μετακίνηση δεν είναι μόδα, είναι ένας καινούργιος τρόπος ζωής, που θα πρέπει να εμφυσήσουμε στους συμπολίτες μας. Είναι ανάγκη να αφήσουμε το όχημα, να γυρίσουμε την κίνησή μας σε άλλες μορφές μετακίνησης, όπως είναι το ποδήλατο» δήλωσε ο Δήμαρχος Καλαμαριάς, Γιάννης Δαρδαμανέλης.

Παράλληλα με την πεζοδρόμηση της Πλαστήρα, στην οδό Κολουτούρου, μπροστά στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμαριάς, ο εκπαιδευτικός, Ορέστης Παπαγεωργίου, σχεδίαζε την πρώτη τρισδιάστατη διάβαση στη Θεσσαλονίκη. «Στόχος είναι να γίνει μία διάβαση που θα φρενάρει τους οδηγούς. Θα φαίνεται σα να ίπταται η διάβαση από την επιφάνεια του δρόμου κι έτσι θα ξαφνιάζει τον οδηγό και θα κόβει ταχύτητα» εξήγησε ο κ. Παπαγεωργίου.«Η τρισδιάστατη απεικόνιση της διάβασης, ήταν ένα άλλο ηχηρό μήνυμα για το πόσο απαξιώνονται οι διαβάσεις και μειώνεται η σπουδαιότητα τους. Μέσω της τέχνης θέλουμε να εφιστήσουμε τη προσοχή μας σε αυτή την απαξίωση» τόνισε η αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, Ναταλία Παντελίδου.

Ο δήμος Καλαμαριάς με ανακοίνωσή του ευχαριστεί όσους εργάστηκαν για τη συγκεκριμένη εκδήλωση: την Τροχαία Θεσσαλονίκης,  τα χρώματα της Stancolac, τους εθελοντές της USAR, της ΟΜΑΚ, τα ποδήλατα της BrainBox μέσω του προγράμματος Change του ΑΠΘ, τον καλλιτέχνη, Ορέστη Παπαγεωργίου.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ