Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2021
x

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: ΠΕΖΟΔΡΟΜΕΙΤΑΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ Η ΝΙΚ. ΠΛΑΣΤΗΡΑ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ

Στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας 2021 η Πλαστήρα θα πεζοδρομηθεί για μία ημέρα, ενώ μικροί και παιδιά θα χαρούν σειρά από δράσεις.

Χειρόφρενο θα τραβήξουν τα αυτοκίνητα την Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου στην οδό Νικολάου Πλαστήρα, την παραλιακή της Καλαμαριάς, η οποία θα πεζοδρομηθεί για μία ημέρα, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας 2021.

Ήδη ο δήμος Καλαμαριάς έχει σχεδιάσει δράσεις προκειμένου να χαρούν μικροί και μεγάλοι τις βόλτες τους είτε πεζοί, είτε με τα ποδήλατά τους.

Το Εργαστήριο Συγκοινωνιακής Τεχνικής του ΑΠΘ, επικεφαλής εταίρος του ερευνητικού έργου CHANGE, θα δώσει τη δυνατότητα στους πολίτες να γνωρίσουν τις δράσεις του έργου και να εξοικειωθούν με τη χρήση του ποδηλάτου, ως μέσω καθημερινής μετακίνησης, παρουσιάζοντας στις 11.00 π.μ., τα ηλεκτρικά ποδήλατα του έργου, που θα βρίσκονται στη συμβολή των οδών Πλαστήρα με Σκρα.

Μία ώρα αργότερα η Θεατρική Αγωγή του τμήματος Παιδείας και η Παιδική Βιβλιοθήκη του δήμου Καλαμαριάς θα παρουσιάσει στις 12:00 στην οδό Ν. Πλαστήρα, στο πάρκο της Πλατείας Σκρα, ένα θεατρικό παιχνίδι, για παιδιά άνω των 5 ετών, με διαδραστική δραματοποίηση ποιητικών κειμένων της Άννας Παπαδοπούλου με τίτλο: «Από την πόλη έρχομαι», σε διασκευή και επεξεργασία κειμένων της Δανάης Μαρίας Κοσμίδου και της Μαριάντζελας Κουνταρδά.

Στις 12:30 μαθητές του Δημοτικού Ωδείου Καλαμαριάς, θα παίξουν με φλάουτο, βιολί και κιθάρα διασκευασμένα από τον καλλιτεχνικό διευθυντή του Δημοτικού Ωδείου, Χρήστο Βερνάρδο, κομμάτια του Μίκη Θεοδωράκη και του Μάνου Χατζηδάκη, ενώ στις 18:30 το απόγευμα η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου, υπό την διεύθυνση του αρχιμουσικού της, Γιάννη Κούκα, θα παιανίσει κατά μήκος της Πλαστήρα.

Τέλος θα γίνει εικαστική παρέμβαση σε διάβαση της οδού Κολοτούρου, όπου θα δημιουργηθεί διάβαση τρισδιάστατης απεικόνισης 3D.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ