Skip to main content

Σε 15 ημέρες φεύγουν οι λαμαρίνες του Μέτρο στην Καλαμαριά

Θα φύγουν οι λαμαρίνες, θα ομορφύνει το τοπίο μας, υπογράμμισε ο δήμαρχος Καλαμαριάς, Γιάννης Δαρδαμανέλης μετά την επίσκεψη του υπουργού Μεταφορών.

Σε 15 περίπου ημέρες θα απομακρυνθούν οι λαμαρίνες από το κέντρο της Καλαμαριάς, όπως δήλωσε σήμερα το μεσημέρι μπροστά στον υπό κατασκευή σταθμό του Μετρό στην οδό Μεταμορφώσεως ο δήμαρχος Καλαμαριάς, Γιάννης Δαρδαμανέλης μετά την επίσκεψη του υπουργού Μεταφορών, Κωστά Καραμανλή, του γενικού γραμματέα Υποδομών, Γιώργου Καραγιάννη και εκπροσώπων της Αττικό Μετρό στο έργο.

«Είναι ένα πάγιο αίτημα του δήμου μας. Η τοπική αγορά εδώ στο κέντρο της Καλαμαριάς έχει περάσει μια δύσκολη περίοδο. Όλα αυτά θα αλλάξουν. Θα φύγουν οι λαμαρίνες. Θα ομορφύνει το τοπίο μας και θα θυμίζει κάτι από αυτό που θα ζήσουμε στο μέλλον όταν πια θα υπάρχει και το μετρό στις ράγες», σημείωσε ο δήμαρχος.

Ο κ. Δαρδαμανέλης υπογράμμισε ακόμα ότι έθεσε στον υπουργό το αίτημα για την διάνοιξη της οδού Πόντου προκειμένου να συνδέονται οι σταθμοί Μετρό της Καλαμαριάς και να υπάρχει ελεύθερη και εύκολη πρόσβαση στους πολίτες και το επιβατικό κοινό. «Είναι ένας δρόμος υπερτοπικού χαρακτήρα που θέλουμε να απαλλοτριωθεί από την κεντρική πολιτεία μιας και υπερβαίνει τις δυνατότητες του Δήμου», πρόσθεσε.

Σημειώνεται ότι η απαλλοτρίωση εκτιμάται ότι θα κοστίσει 10-11 εκ. ευρώ και το έργο της διάνοιξης περίπου 5 εκ. ευρώ.