Skip to main content

Καλαμαριά: Συνάντηση Δαρδαμανέλη - Σαλτιέλ για τη διάνοιξη της Πόντου

Οι δύο άντρες συζήτησαν ευρεία θεμάτων με κυρίαρχο θέμα τη διάνοιξη της Πόντου καθώς η Ισραηλιτική Κοινότητα έχει οικόπεδο ιδιοκτησίας στον δρόμο.

Τον πρόεδρο της Ισραηλιτικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης, κ. Δαυίδ Σαλτιέλ, υποδέχτηκε το πρωί στο γραφείο του ο δήμαρχος Καλαμαριάς, κ. Γιάννης Δαρδαμανέλης.

Οι δύο άντρες συζήτησαν μία ευρεία ατζέντα θεμάτων με κυρίαρχο θέμα τη διάνοιξη της Πόντου, καθώς η Ισραηλιτική Κοινότητα έχει οικόπεδο ιδιοκτησίας στον δρόμο. Η συζήτηση έγινε σε πολύ θετικό κλίμα και οι δύο πλευρές έδειξαν καλή διάθεση στο να βρεθεί λύση, σχετικά με την απαλλοτρίωση του συγκεκριμένου οικοπέδου.

«Η συνάντηση αυτή είναι η αρχή μιας καλής συνεργασίας της Ισραηλιτικής Κοινότητας με τον Δήμο Καλαμαριάς», είπε ο κ. Σαλτιέλ. «Στην Καλαμαριά υπήρχε έντονο το εβραϊκό στοιχείο, ιδιαίτερα στο συνοικισμό Κάμπελ, την περιοχή του Βότση, όπως όλοι την γνωρίζουμε σήμερα», πρόσθεσε ο κ. Δαρδαμανέλης.

Ο δήμαρχος Καλαμαριάς χάρισε στον πρόεδρο της Εβραϊκής Κοινότητας Θεσσαλονίκης την έκδοση «Οι Σιδηρόδρομοι της Πελοποννήσου (1882-1962), του Μουσείου Φωτογραφίας, «Χρήστος Καλεμκερής» του δήμου Καλαμαριάς.

Η συνάντηση έγινε παρουσία της Γενικής Γραμματέας, κ. Ελένη Φύκα, του Γενικού Διευθυντή της Εβραϊκής Κοινότητας, κ. Βίκτωρ Ναρ, και των δύο νομικών συμβούλων αμφότερων πλευρών.