Skip to main content

Σήμερα το Makedonian Pride-Αντιφασιστικές συγκεντρώσεις στην Καλαμαριά

Οι διοργανωτές με το μπαράζ αντιδράσεων με ανακοίνωση τους ανέφεραν στις 14.00 θα ανακοινώσουν το σημείο όπου θα διεξαχθεί κανονικά η εκδήλωση τους.

Καζάνι που βράζει είναι σήμερα η Καλαμαριά καθώς είναι προγραμματισμένη η εκδήλωση της εθνικιστικής οργάνωσης Ιερός Λόχος με τίτλο «Makedonian Pride» που έχει προκαλέσει αντιδράσεις αριστερών και αντιφασιστικών οργανώσεων.

Οι διοργανωτές με το μπαράζ αντιδράσεων με ανακοίνωση τους ανέφεραν ότι σήμερα στις 14.00 θα ανακοινώσουν το σημείο όπου θα διεξαχθεί κανονικά στις 17.00 η εκδήλωση τους. Σημειώνεται ότι αρχικά είχε ανακοινωθεί πως το «Makedonian Pride» θα διεξαχθεί στο πρώην στρατόπεδο Κόδρα.

Την ίδια ώρα, αριστερές παρατάξεις, αντιφασιστικές οργανώσεις και σύλλογοι εργαζομένων έχουν ανακοινώσει την πραγματοποίηση αντισυγκέντρωσης στην περιοχή του Κόδρα με στόχο μάλιστα να ακυρώσουν τη διοργάνωση του «Makedonian Pride».

Άτομα του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου και άλλες οργανώσεις θα συγκεντρωθούν έξω από το κτήριο όπου διεξάγεται το δημοτικό συμβούλιο της Καλαμαριάς στις 14.00, ενώ το ΠΑΜΕ έχει προγραμματίσει τη δική του συγκέντρωση στον πεζόδρομο της Καλαμαριάς στις 17.00.

Σε επιφυλακή βρίσκονται οι δυνάμεις της αστυνομίας για την αποτροπή οποιωνδήποτε επεισοδίων.