Skip to main content

Καλαμάτα: Πώς έγινε η τραγωδία που στοίχισε τη ζωή στον εικονολήπτη

Η κηδεία του Κώστα Θεοδωρακάκη πραγματοποιήθηκε σε κλίμα οδύνης στην εκκλησία των Παμμεγίστων Ταξιαρχών, στην Εύα Μεσσηνίας.

Αύριο θα δικαστούν από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο οι 7 συλληφθέντες για τον θάνατο του εικονολήπτη Κώστα Θεοδωρακάκη, που έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια του σαϊτοπόλεμου την Κυριακή του Πάσχα στην Καλαμάτα.

Ένας εκ των συλληφθέντων περιέγραψε στην κατάθεσή του πώς το έθιμο κατέληξε σε τραγωδία.

«Είμαι 62 χρονών και επί πενήντα χρόνια παίρνω μέρος στον σαϊτοπόλεμο χωρίς ποτέ να γίνει κάποιο ατύχημα, από εμένα. Δυστυχώς κάποια στιγμή, όπως κρατούσα στο χέρι μου αναμμένη μία σαϊτα, πήρε φωτιά μία άλλη σαϊτα που ήταν μέσα στο ταγάρι μου και το τρύπησε. Η σαϊτα αυτή έφυγε από την κάτω πλευρά του ταγαριού και οι υπόλοιπες σαϊτες πήραν και αυτές φωτιά. Τότε, έβγαλα το ταγάρι και το άφησα στο έδαφος και αμέσως το πάτησα, για να μην φύγουν οι υπόλοιπες σαϊτες και πάνε προς τον κόσμο… Δεν μπορώ να πιστέψω ότι από τη δική μου σαϊτα σκοτώθηκε άνθρωπος», ανέφερε στην κατάθεσή του, την οποία έφερε στο φως της δημοσιότητας ο τηλεοπτικός σταθμός Open TV.

Εν τω μεταξύ, το τελευταίο αντίο είπαν χθες συγγενείς και φίλοι στον άτυχο εικονολήπτη Κώστα Θεοδωρακάκη, ο οποίος έχασε τη ζωή του την Κυριακή του Πάσχα, στον σαϊτοπόλεμο της Καλαμάτας.

Η κηδεία πραγματοποιήθηκε σε κλίμα οδύνης στην εκκλησία των Παμμεγίστων Ταξιαρχών, στην Εύα Μεσσηνίας.

Σε ανακοίνωσή της χθες η σύζυγός του και τα δυο παιδιά του Κώστα Θεοδωρακάκη δήλωσαν οτι δεν επιθυμoύν την τηλεοπτική κάλυψη της εξόδιας ακολουθίας του από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.