Skip to main content

Κάλαντα, μουσικές στους δρόμους και φωταγωγήσεις στον δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη

Νέα επίστηλα, φώτα και λαμπιόνια, αλλά και τα παραδοσιακά χριστουγεννιάτικα δένδρα που άναψαν ήδη έχουν αποσπάσει κολακευτικά σχόλια.

Λαμπερές και φωτεινές οι φετινές εορταστικές μέρες στον δήμο Πυλαίας-Χορτάτη.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, παρά τις δύσκολες ημέρες που περνά όλη η ανθρωπότητα, αλλά και η χώρα μας, λόγω της πανδημίας, ο δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη ανανέωσε για άλλη μια χρονιά τον χριστουγεννιάτικο διάκοσμο στις Δημοτικές του Ενότητες έτσι ώστε το φως των Χριστουγέννων να λάμψει πιο έντονα και πιο λαμπερά σε όλες τις γειτονιές. Νέα επίστηλα, φώτα και λαμπιόνια, αλλά και τα παραδοσιακά χριστουγεννιάτικα δένδρα που άναψαν ήδη έχουν αποσπάσει κολακευτικά σχόλια.

Παραμονή και ανήμερα των Χριστουγέννων τα δημοτικά κτήρια φωταγωγήθηκαν δίνοντας ακόμη πιο έντονο το χριστουγεννιάτικο χρώμα, ενώ την παραμονή της Γέννησης του Θεανθρώπου χριστουγεννιάτικες και εορταστικές μουσικές ακούστηκαν στους κεντρικούς δρόμους του δήμου.

Mε απόλυτη προτεραιότητα στην προάσπιση της δημόσιας υγείας τηρήθηκε φέτος και το έθιμο με τα χριστουγεννιάτικα κάλαντα, που έψαλλαν στον δήμαρχο Πυλαίας-Χορτιάτη, Ιγνάτιο Καϊτεζίδη στην αυλή του δημαρχείου χορωδίες και σύλλογοι.

Ποδαρικό έκανε η Φιλαρμονική του δήμου, ενώ ακολούθησε η μπάντα της Ένωσης Ποντίων, με τα παραδοσιακά ποντιακά κάλαντα. «Κάθε χρόνο τέτοιες ημέρες μαζί με τα Χριστούγεννα έρχεται και η ελπίδα για καλύτερες μέρες. Έχει σημασία να μη χάνουμε την ελπίδα και την πίστη μας ότι θα τα καταφέρουμε. Στο γκρίζο των καιρών απαντάμε με αισιοδοξία, αλληλεγγύη και φως. Με κεντρικό μήνυμα αυτές τις γιορτές να είναι μεταδοτική μόνον η αγάπη! Εύχομαι υγεία, χαρά και ευτυχία σε όλους. Να παραμείνουμε αλληλέγγυοι», σημείωσε ο κ. Καϊτεζίδης.