Skip to main content

Καλές καιρικές συνθήκες στη χώρα -Μικρή άνοδος της θερμοκρασίας

Πολύ καλές καιρικές συνθήκες θα επικρατήσουν από νωρίς το πρωί, με λίγες μόνο αραιές νεφώσεις και πιθανόν ασθενείς τοπικές βροχές στα βορειοδυτικά

Καλές καιρικές συνθήκες θα επικρατήσουν στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Πιθανότητα πρόσκαιρων όμβρων υπάρχει στα βόρεια, κυρίως στα ορεινά. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα νότια και οι άνεμοι θα πνέουν με εντάσεις έως 5 μποφόρ στα πελάγη.

Πιο αναλυτικά, σήμερα πολύ καλές καιρικές συνθήκες να επικρατήσουν από νωρίς το πρωί, με λίγες μόνο αραιές νεφώσεις και πιθανόν ασθενείς τοπικές βροχές στα βορειοδυτικά ορεινά. Τις θερμές ώρες της ημέρας ωστόσο οι νεφώσεις στα βορειανατολικά ορεινά θα αυξηθούν και αναμένεται να εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι με μικρή πιθανότητα χαλαζοπτώσεων στη Θράκη. Τα φαινόμενα θα σταματήσουν τις απογευματινές ώρες.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί, στη Δυτική Μακεδονία από 7 έως 25 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 9 έως 29, στην Ήπειρο από 9 έως 28 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 10 έως 32, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 12 έως 32 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 14 έως 28 και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου από 14 έως 29 βαθμούς, ενώ στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στην Κρήτη οι μέγιστες θα φτάσουν τοπικά στους 30-31 βαθμούς.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο και στα ηπειρωτικά από δυτικές διευθύνσεις με εντάσεις έως 5 μποφόρ και στο Ιόνιο από βορειοδυτικές διευθύνσεις με ίδιες εντάσεις.

Στην Αττική θα επικρατήσει ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις με εντάσεις 3-5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 31 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε πολύ καλές καιρικές συνθήκες με λίγες μόνο αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές κυρίως διευθύνσεις με εντάσεις έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στην πόλη της Θεσσαλονίκης θα κυμανθεί από 15 έως 27 βαθμούς.