Skip to main content

Κάλεσμα Ιωαννίδη στους δημότες Δέλτα για να ενισχύσουν την Αλβανία

Ο δήμαρχος ζητά από τους δημότες να συγκεντρώσουν τρόφιμα, είδη πρώτης ανάγκης, ρούχα και κουβέρτες για τους σεισμόπληκτους της γειτονικής χώρας.

Κάλεσμα στους πολίτες του δήμου Δέλτα ώστε να προσφέρουν βοήθεια προς ενίσχυση της σεισμόπληκτης Αλβανίας απηύθυνε ο Γιάννης Ιωαννίδης.

Συγκεκριμένα, ο δήμαρχος Δέλτα ζητά από τους δημότες να συγκεντρώσουν τρόφιμα, είδη πρώτης ανάγκης, ρούχα και κουβέρτες για τους συνανθρώπους μας στη γειτονική χώρα που έμειναν χωρίς στέγη από τον ισχυρό σεισμό της Τρίτης.

Χαρακτηριστικά, ο κ. Ιωαννίδης αναφέρει:

«Ανείπωτη είναι η τραγωδία στην γειτονική μας Αλβανία και καθώς ώρα με την ώρα ο τραγικός αριθμός των θυμάτων αυξάνεται, η σκέψη και η συμπόνια μας είναι κοντά στους χιλιάδες συνανθρώπους μας που δοκιμάζονται.

Ο ανθρώπινος πόνος είναι ο ίδιος παντού όταν χτυπήσει η καταστροφή  και εμείς σαν πολίτες νιώθουμε την υποχρέωση να σταθούμε αλληλέγγυοι στον δοκιμαζόμενο λαό στο Δυρράχιο και τη Θουμάνα. Θεωρούμε ως ελάχιστο καθήκον να συγκεντρώσουμε τρόφιμα, είδη πρώτης ανάγκης ρούχα και κουβέρτες για τους συνανθρώπους μας στη γειτονική χώρα που έμειναν χωρίς στέγη από τον ισχυρό σεισμό της Τρίτης.

Σας καλώ να πάρετε μέρος σε αυτήν την μικρή εκστρατεία αλληλεγγύης και να συμβάλετε στην περισυλλογή ανθρωπιστικής βοήθειας στους πληγέντες από το σεισμό συνανθρώπους μας. Τη Δεύτερα θα ορίσουμε τους χώρους συγκέντρωσης των ειδών πρώτης ανάγκης σε όλες τις δημοτικές ενότητες του δήμου μας» 

Ο δήμος Δέλτα θα προσφέρει επίσης φάρμακα ενώ τη Δευτέρα θα οριστούν οι χώροι συγκέντρωσης της ανθρωπιστικής βοήθειας που θα μεταφερθεί στην Αλβανία.

Τα είδη πρώτης ανάγκης που θα συγκεντρωθούν είναι:

Τρόφιμα μακράς διάρκειας (όσπρια, κονσέρβες, μπισκότα, ξηρούς καρπούς, βρεφικές τροφές και άλλες συσκευασμένες τροφές μακράς διάρκειας, εμφιαλωμένα νερά και χυμούς), βρεφικές πάνες, κουβέρτες, κλινοσκεπάσματα, είδη ρουχισμού, παπούτσια, είδη ατομικής υγιεινής.