Skip to main content

Κάλεσμα Λοβέρδου από Θεσσαλονίκη για συμμετοχή στις εκλογές του ΚΙΝΑΛ (vid)

Ο Ανδρέας Λοβέρδος τόνισε από τη Θεσσαλονίκη ότι ο στόχος του είναι το κόμμα να εκλέξει στις επόμενες εθνικές εκλογές 60 με 70 βουλευτές

Κάλεσμα προς όλους τους Έλληνες ανεξαρτήτως κομματικής ταυτότητας να συμμετάσχουν στις εκλογές της 5ης Δεκεμβρίου για την ανάδειξη του νέου προέδρου του ΚΙΝΑΛ απηύθυνε ο Ανδρέας Λοβέρδος από τη Θεσσαλονίκη.

Ο κ. Λοβέρδος ο οποίος διεκδικεί την ηγεσία του κόμματος συμμετείχε σε εκδήλωση με θέμα "Η Ελλάδα την επόμενη μέρα" μαζί με την ευρωβουλευτή του ΚΙΝΑΛ, Εύα Καϊλή, το μέλος του πολιτικού συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Γιάννη Μεϊμάρογλου και τον συγκοινωνιολόγο Σταύρο Κωνσταντινίδη, η οποία πραγματοποιήθηκε στο περίπτερο 12 της ΔΕΘ, στο οποίο είχαν τοποθετηθεί μπάνερ με το σήμα του ΠΑΣΟΚ.

"Καλούμε όλες και όλους τις Ελληνίδες και τους Έλληνες να έρθουν, να πάνε στην κάλπη. Δεν ζητάμε κομματικά πιστοποιητικά, δεν υπάρχει καμία δέσμευση του τι ψήφισες το '19, του τι ψήφισες το '15, τι ψήφισες στο δημοψήφισμα. Όλες οι γυναίκες, όλοι οι άνδρες που θέλουν να είναι στην κάλπη μας με την ταυτότητά τους να είναι στη γιορτή της δημοκρατίας. Να υποσχεθούμε ότι η παράταξη του κέντρου και της κεντροαριστεράς θα μεγαλώσει πολύ στις επόμενες εκλογές και να παραμερίσουμε τους κομματικούς μηχανισμούς, που όλα τα κόμματα τα καταδυναστεύουν και το δικό μας. Το δικό μας μάλιστα έχει και την ιδιαιτερότητα αυτή τη στιγμή να μην έχει καλή οργάνωση, αλλά να έχει μηχανισμούς", ανέφερε ο κ. Λοβέρδος σε δηλώσεις του πριν από την εκδήλωση, τονίζοντας πως οι μηχανισμοί οφελούν πρόσωπα, όχι την κοινή υπόθεση.

Σε ερώτηση για την επόμενη μέρα των εκλογών, ο κ. Λοβέρδος απάντησε: "Όλοι μαζί θα είμαστε. Αυτό είναι αυτονόητο. Το θέμα όμως είναι η επιλογή που θα κάνουν οι πολίτες και τα κριτήρια που κάθε υποψηφιότητα δίνει. Τα δικά μου κριτήρια είναι κριτήρια θέσεων, είμαι πολιτικός θέσεων. Έχω ολοκληρωμένο σχέδιο εξουσίας -δουλεύουμε γι' αυτό δεκάδες άνθρωποι από τον χώρο της επιστήμης και της πολιτικής- είμαστε έτοιμοι για όλα από την πρώτη εβδομάδα που θα μας δώσει ο λαός τη δυνατότητα να είμαστε επικεφαλής αυτού του πολιτικού χώρου".

Στην ομιλία του στην εκδήλωση ο κ. Λοβέρδος δεσμεύτηκε ότι, εφόσον εκλεγεί, θα φροντίσει να υπάρχει αντιπροσωπευτικότητα των αντιπροσωπευτικών οργάνων της παράταξης με στελέχη όλων των τάσεων. Τόνισε δε ότι ο στόχος του είναι το κόμμα να εκλέξει στις επόμενες εθνικές εκλογές 60 με 70 βουλευτές.

Στην τοποθέτησή της η κ. Καϊλή χαρακτήρισε σημαντικό να υπάρχει στην παράταξη ένα ισχυρό πατριωτικό μέτωπο. "Έχουμε σημαντικό ρόλο να παίξουμε και πρέπει να έχουμε έτοιμο ένα πειστικό αφήγημα", σημείωσε, τονίζοντας πως δεν υπάρχει άλλη παράταξη που να μπορεί να πει τα πράγματα με το όνομά τους.