Skip to main content

Κάλυμνος: 72χρονος που ασελγούσε για τέσσερα χρόνια σε παιδί ζητά να αφεθεί ελεύθερος

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ρόδου είχε καταδικάσει τον 72χρονο σε κάθειρξη 28 ετών και αποφάσισε η έφεσή του να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Να ανασταλεί η εκτέλεση της ποινής του και να αφεθεί ελεύθερος έως ότου η υπόθεσή του εκδικαστεί από το Εφετείο, ζητά με αίτησή του προς το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Δωδεκανήσου, ένας 72χρονος που κατηγορείται ότι έδινε μικρά χρηματικά ποσά σε έναν πατέρα για να του εκδίδει το παιδί του, στο οποίο και ασελγούσε.

Σύμφωνα με την Ροδιακή, η κακοποίηση για το κοριτσάκι ξεκίνησε από την ηλικία 10 ετών και διήρκησε τέσσερα χρόνια.

Τον Φεβρουάριο του 2019 το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ρόδου έκρινε ένοχους κατά πλειοψηφία και επέβαλε στον 72χρονο συνολική ποινή κάθειρξης 28 ετών (βάση νομοθεσίας θα εκτίσει τα 25 έτη) και χρηματικό πρόστιμο 100.000 ευρώ, και στον 46χρονο συνολική ποινή κάθειρξης 13 ετών, με τις εφέσεις και για τους δύο να μην έχουν αναστέλλουσα δύναμη.

Κατά της απόφασης αυτής του δικαστηρίου και οι δύο άνδρες άσκησαν εφέσεις οι οποίες προσδιορίστηκαν να εκδικαστούν στις 5 Δεκεμβρίου στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Δωδεκανήσου, ωστόσο μέχρι τότε, ο 72χρονος συνταξιούχος με αίτησή του ζητά να αφεθεί ελεύθερος έστω και με περιοριστικούς όρους.

Η αίτησή του θα εξεταστεί στις 10 Οκτωβρίου από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Δωδεκανήσου.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε μετά από καταγγελία που έκανε η 14χρονη –σήμερα- κοπέλα μαζί με δύο συγγενείς της, στις 16 Αυγούστου 2017 στο Αστυνομικό Τμήμα Καλύμνου και είχε ως αποτέλεσμα τη σύλληψη των δύο ανδρών, την άσκηση ποινικών διώξεων σε βάρος τους, και την προφυλάκισή τους μετά τις απολογίες τους.

Σύμφωνα με την καταγγελία, ο 46χρονος φέρεται να προωθούσε στον 72χρονο συνταξιούχο το παιδί του για να συνευρίσκεται ερωτικά και της έδινε χρήματα, ποσά από 5 έως 20 ευρώ. Τα χρήματα αυτά η ανήλικη τα έδινε όταν επέστρεφε στο σπίτι τους, στον πατέρα της.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως ο 72χρονος είχε δηλώσει στην απολογία του πως ουδεμία σχέση έχει με τα όσα του καταλογίζονται, ενώ ακόμη και ο 46χρονος πατέρας που προανακριτικά φέρεται να είχε δώσει «λεπτομέρειες» για την υπόθεση, αρνήθηκε κάθε ανάμιξη κατά την απολογία του.