Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Καλύτερες οι μετακινήσεις με τον ΟΑΣΘ μέσα σε 4 μήνες

Συνάντηση του υφυπουργού Υποδομών Γιάννη Κεφαλογιάννη με τη διοίκηση του ΟΑΣΘ. Στο επίκεντρο οι βλάβες στα λεωφορεία και η αποκατάστασή τους

Μήνυμα ότι γίνεται μια υπερπροσπάθεια ώστε να βγαίνουν στους δρόμους όσο το δυνατό περισσότερα λεωφορεία στους δρόμους κάθε μέρα, έστειλε ο υφυπουργός Υποδομών Γιάννης Κεφαλογιάννης, ο οποίος συναντήθηκε με στελέχη της διοίκησης του ΟΑΣΘ.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης στα γραφεία του ΟΑΣΘ ο κ. Κεφαλογιάννης έδωσε σαφείς οδηγίες προς τη διοίκηση για το θέμα των ακινητοποιημένων λεωφορείων προκειμένου να τρέξει πολύ γρήγορα κάποιες διαδικασίες για την αποκατάσταση των βλαβών. Ταυτόχρονα, όπως ανέφερε, τρέχουν οι διαδικασίες ώστε να υπάρξει η καλύτερη δυνατή συντήρηση του υπάρχοντος στόλου, ο οποίος δυστυχώς είναι γηρασμένος.

Διαβάστε: Σαφείς οδηγίες Κεφαλογιάννη σε ΟΑΣΘ για τα χαλασμένα λεωφορεία

Ο υφυπουργός επανέλαβε ότι εφόσον χρειαστεί περαιτέρω χρηματοδότηση είτε για τα ανταλλακτικά είτε για οποιεσδήποτε άλλες εργασίες για τα οχήματα που έχουν πρόβλημα, από το υπουργείο θα υπάρξει όποια βοήθεια χρειαστεί. Το συγκεκριμένο ποσό που θα διατεθεί θα γνωστοποιηθεί όταν έχει στα χέρια του το υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών όλα τα στοιχεία.

«Το επίπεδο ενώ είχε βελτιωθεί δεν είναι στην κατάσταση στην οποία θα θέλαμε. Τους επόμενους μήνες με τις ενέργειες που θα γίνουν σε συνεργασία με τη διοίκηση και από πλευράς μας θα υπάρχει όποια βοήθεια χρειαστεί, νομίζω ότι η εικόνα της πόλης θα αλλάξει», υπογράμμισε ο κ. Κεφαλογιάννης. Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε, «μόλις υπάρχουν οι πρώτες παραδόσεις λεωφορείων μέσα από τη συνεργασία ΚΤΕΛ -ΟΑΣΘ και μόλις προχωρήσουν στο δεύτερο βήμα για την προμήθεια λεωφορείων, με leasing, θα δούμε διαφορά μέσα σε 3-4 μήνες για το συγκοινωνιακό έργο της Θεσσαλονίκης».

Από την πλευρά του ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΑΣΘ Γιώργος Σπανός τόνισε ότι είναι ήδη καταγεγραμμένες οι ανάγκες και γι΄ αυτό το λόγο ζητήθηκε από το υπουργείο επιπλέον στήριξη.

Σύμφωνα με τον ίδιο, καθημερινά βγαίνουν στους δρόμους περίπου 270 λεωφορεία ενώ ρηγματώσεις στο σασί εντοπίζονται σε 44 οχήματα. Από αυτά τα 44 λεωφορεία, όπως ανέφερε ο κ. Σπανός, κυκλοφορούν και είναι ασφαλή περίπου 10 -15, ενώ για τα υπόλοιπα κρίθηκε ότι δεν πρέπει να βγαίνουν στους δρόμους και επανελέγχονται.

Διαβάστε - ΟΑΣΘ: Άλυτο παραμένει το μυστήριο με τα χαλασμένα λεωφορεία

Ο διευθύνων σύμβουλος ανακοίνωσε ότι ο Οργανισμός είναι σε επαφή με την κατασκευάστρια εταιρεία και την επόμενη εβδομάδα κλιμάκιό της πρόκειται να επισκεφθεί τις εγκαταστάσεις του ΟΑΣΘ, προκειμένου να διαπιστωθεί το μέγεθος του προβλήματος και να προταθούν λύσεις.

Ανέφερε επίσης ότι η αποκατάσταση των βλαβών στα οχήματα μπορεί να γίνει είτε σε συνεργεία του Οργανισμού, είτε σε εξωτερικά με το χρόνο για τις επιδιορθώσεις να εκτιμάται από μία έως δεκαπέντε μέρες. Ο κ. Σπανός εμφανίστηκε, πάντως, αισιόδοξος σημειώνοντας πως από τις επόμενες ημέρες θα μπορούν να κυκλοφορούν περισσότερα λεωφορεία στους δρόμους. «Η προσπάθεια βελτίωσης των συγκοινωνιών, είναι καθημερινή, είναι δύσκολη αλλά υπάρχει στενή συνεργασία με το Υπουργείο», τόνισε.