Skip to main content

Καλύβας για ΑΠΘ: Η χώρα ανέχεται αυτή την παράνοια για δεκαετίες

Ο καθηγητής μιλάει για τα γεγονότα του ΑΠΘ λέγοντας πώς «η χώρα ανέχεται αυτή την παράνοια για δεκαετίες, ελπίζω να έφθασε η ώρα του ''ως εδώ''».

Σε σχόλιο για την επέμβαση της αστυνομίας στο ΑΠΘ και τις αντιδράσεις ορισμένων καθηγητών προχωρά ο καθηγητής του Yale, Στάθης Καλύβας.

Με αφορμή τη φωτογραφία καθηγητή που έγινε viral, που έγραφε με κιμωλία «ντροπή» στην άσφαλτο, ο κ. Καλύβας αναφέρεται στα όσα διαδραματίζονται στο ΑΠΘ. Οπως σημειώνει ο κ. Καλύβας, «βγήκαν και μιλούν για ντροπή άνθρωποι που δεν ντράπηκαν για τις επιθέσεις εναντίον των συναδέλφων τους, για την ωμή καταπάτηση της ακαδημαϊκής ελευθερίας».

Η ανάρτηση του καθηγητή του Yale Στάθη Καλύβα

«Πριν λίγες μέρες ο φίλος μου και καθηγητής στο ΑΠΘ Βασίλης Γούναρης μου περιέγραφε τον προπηλακισμό του από τους τραμπούκους που ως τώρα δρούσαν ελεύθεροι και ανενόχλητοι. Τώρα, που το κράτος αποφάσισε επιτέλους να αντιδράσει και να επιβάλει το νόμο, βγήκαν και μιλούν για ντροπή άνθρωποι που δεν ντράπηκαν για τις επιθέσεις εναντίον των συναδέλφων τους, για την ωμή καταπάτηση της ακαδημαϊκής ελευθερίας. Η χώρα ανέχεται αυτή την παράνοια για δεκαετίες, ελπίζω να έφθασε η ώρα του ''ως εδώ''», αναφέρει ο κ. Στάθης Καλύβας.