Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2021
x

ΚΑΛΛΙΑΝΟΣ: ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ-ΕΩΣ 35 ΒΑΘΜΟΥΣ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ

Η θερμοκρασία θα πάρει την ανιούσα το προσεχές Σαββατοκύριακο και σύμφωνα με τα υπάρχοντα προγνωστικά στοιχεία μπορεί να φτάσει τους 35°C.

Καλοκαιρινό διάλειμα φαίνεται πως θα κάνει ο Σεπτέμβριος, αφού σύμφωνα με τον μετεωρολόγο και βουλευτή της ΝΔ Γιάννη Καλλιάνο, την προσεχή Παρασκευή θα εισέλθουν στη χώρα μας θερμές αέριες μάζες.

Ως εκ τούτου η θερμοκρασία θα πάρει την ανιούσα το προσεχές Σαββατοκύριακο και σύμφωνα με τα υπάρχοντα προγνωστικά στοιχείαστα πεδινά μπορεί να αγγίξει έως και τους 35 βαθμούς Κελσίου.

Αναλυτικά η ανάρτηση του Γιάννη Καλλιάνου:

ΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙΤΕ, ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ !

Μπορεί με την έλευση του Σεπτέμβρη, αυτομάτως να μας αποχαιρέτησε και το καλοκαίρι, όμως, σύμφωνα με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία διαφαίνεται ότι από την προσεχή Παρασκευή θα εισέλθουν στη χώρα μας θερμές αέριες μάζες.

ΘΕΡΜΕΣ ΑΕΡΙΕΣ ΜΑΖΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΦΡΙΚΗ

Τις επόμενες ημέρες, οι θερμές αέριες μάζες από τη βόρεια - βορειοδυτική Αφρική, θα καλύψουν μεγάλο μέρος της Μεσογείου και από την Παρασκευή σταδιακά θα αρχίσουν να μας επηρεάζουν με κορύφωση της ζέστης μέσα στο προσεχές Σαββατοκύριακο.

ΠΟΥ ΘΑ ΦΤΑΣΕΙ Ο ΥΔΡΑΡΓΥΡΟΣ ;

Το ερώτημα τώρα που προφανώς θα απασχολήσει τους πάντες, είναι, που θα φτάσει ο υδράργυρος;

Και σας απαντώ ευθέως, κρατώντας βέβαια ένα μικρό ερωτηματικό διότι όπως γνωρίζετε μέχρι το Σάββατο έχουμε μπροστά μας 4-5 μέρες και επομένως ενδέχεται να υπάρξουν αλλαγές.

Αν λοιπόν διατηρηθούν τα τρέχοντα προγνωστικά στοιχεία, η θερμοκρασία μέσα στο Σαββατοκύριακο θα προσεγγίσει στις ευπαθείς στη ζέστη περιοχές της πεδινής ηπειρωτικής χώρας, κατά μέσο όρο, τους 34-35°C και πιθανότατα τοπικά ακόμη και λίγο παραπάνω.

ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΗΜΕΙΩΘΟΥΝ ΚΑΙ ΥΨΗΛΟΤΕΡΕΣ ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ ;

Το αν τελικά η θερμοκρασία ανέβει ακόμη παραπάνω και αγγίξει τους 36-37°C σε πολύ τοπικά τμήματα της ηπειρωτικής Ελλάδας ή αν δεν καταφέρει να ξεπεράσει τους 35°C είναι κάτι που δεν μπορεί ακόμη να αξιολογηθεί ακόμη λόγω του ότι έχουμε ακόμη μπροστά μας αρκετά τρεξίματα των προγνωστικών μοντέλων και ενδέχεται να υπάρξουν μικροαλλαγές.

Το μόνο σίγουρο όμως είναι ότι έρχεται ένα καλοκαιρινό Σαββατοκύριακο. Να το απολαύσετε
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ