Skip to main content

«Καλοκαίρι καθήμενων»: Όλα τα πρόστιμα για τους παραβάτες σε κλειστούς χώρους

Οι ιδιοκτήτες των επιχειρήσεων σε υπαίθρια ψυχαγωγία μπορούν να επιλέξουν είτε αμιγή είτε μεικτή λειτουργία-Αναλυτικά τα πρόστιμα

Έως 31 Αυγούστου θα επιτρέπονται μόνο καθήμενοι πελάτες σε όλα τα νυχτερινά κέντρα, σύφωνα με τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη.

Από τις 16 Ιουλίου τα εστιατόρια, οι κινηματογράφοι και θέατρα, ξεκαθάρισε πως θα λειτουργούν μόνο για εμβολιασμένους με 85% κάλυψη.

Τόνισε επίσης πως οι ιδιοκτήτες των επιχειρήσεων σε υπαίθρια ψυχαγωγία μπορούν να επιλέξουν είτε αμιγή είτε μεικτή λειτουργία.

Οι αθλητικοί αγώνες θα λειτουργούν μόνο αμιγώς, με 25.000 θεατές στα ανοικτά γήπεδα και 8.000 στα κλειστά.

Σε όλο τον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα οι εργοδότες έχουν το δικαίωμα να ζητούν από τους εργαζόμενους να λένε αν έχουν εμβολιαστεί ή όχι και με ειδική σήμανση θα ενημερώνουν τους πολίτες για το μέγεθος του κινδύνου.

Οι στρατεύσιμοι και οι μόνιμοι στον στρατό που θα εμβολιάζονται θα παίρνουν 5 ημέρες άδεια, ως κίνητρο εμβοιασμού. Ξεκαθάρισε επίσης πως δεν καθίσταται υποχρεωτικός για τη συγκεκριμένη ομάδα.

Αναφορικά με τα πρόστιμα, στην πρώτη παράβαση για καταστήματα κάτω των 200 τμ θα είναι 2.000 ευρώ και 7ήμερο λουκέτο.

Για τα καταστήματα άνω των 200 τμ θα είναι 5.000 χιλιάδες και 7ήμερο λουκέτο ενώ σε υποτροπή ανεξαρτήτως τετραγωνικών θα είναι 10.000 ευρώ πρόστιμο και 15νθήμερο λουκέτο.

Όσον αφορά στα πρόστιμα ανεξαρτήτως τετραγωνικών μετά την τρίτη υποτροπή αφαιρείται η άδεια για 60 ημέρες.

Μπορούν ακόμα και να επιβληθούν πρόστιμα ακόμα και με αποδεικτικό υλικό.