Skip to main content

Κάλπες στήνει ο ΣΥΡΙΖΑ Β' Θεσσαλονίκης για την εκλογή νέας Νομαρχιακής Επιτροπής

Τη νέα Νομαρχιακή Επιτροπή καλούνται να ψηφίσουν τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ στη Β΄Θεσσαλονίκης - Ποιοι εξέφρασαν ενδιαφέρον για εκλογή.

Κάλπες για την εκλογή νέας Νομαρχιακής Επιτροπής στήνει η νομαρχιακή οργάνωση Β' Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ στο τέλος της εβδομάδας. Η σχετική απόφαση ελήφθη στη διάρκεια της χθεσινής νομαρχιακής συνδιάσκεψης η οποία έγινε μέσω τηλεδιάσκεψης με τη συμμετοχή περίπου 200 μελών, μεταξύ των οποίων και οι βουλευτές του κόμματος Σωκράτης Φάμελλος και Δώρα Αυγέρη. Σύμφωνα με τον συντονιστή της Ν.Ε. Β΄ Θεσσαλονίκης Παναγιώτη Ερμείδη οι κάλπες θα στηθούν μάλιστα επί τριήμερο, από το απόγευμα της Παρασκευής έως το μεσημέρι της Κυριακής, προκειμένου να διευκολυνθούν οι εκλέκτορες, αλλά και για να μην υπάρξει συγχρωτισμός. Θα ψηφίσουν 240 μέλη, οι οποίοι αναδείχθηκαν από τις κατά τόπους οργανώσεις.

Η χθεσινή νομαρχιακή συνδιάσκεψη διήρκεσε αρκετές ώρες και σε αυτήν συμμετείχε και ο γραμματέας του κόμματος Δημήτρης Τζανακόπουλος. Σύμφωνα με πληροφορίες οι συζήτηση περιστράφηκε στο ζήτημα της διεύρυνσης του κόμματος με αρκετά στελέχη να τάσσονται υπέρ, σημειώνοντας ότι θα πρέπει να υπάρξει όσο το δυνατόν μεγαλύτερη αντιστοίχιση του κομματικού με τον κοινωνικό ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες από ορισμένα στελέχη ασκήθηκε κριτική για την τακτική που ακολούθησε το κόμμα στις δημοτικές εκλογές και την επιλογή των προσώπων, αναφέροντας ως χαρακτηριστικό παράδειγμα το δήμο Δέλτα όπου, ενώ ο δήμαρχος που τελικά εξελέγη είχε την άτυπη στήριξη και του ΣΥΡΙΖΑ, το κόμμα δεν κατόρθωσε να εκλέξει κανένα μέλος του στο δημοτικό συμβούλιο.

Από αρκετούς ομιλητές ζητήθηκε επίσης να υπάρξει ανανέωση στα πρόσωπα και να γίνει το κόμμα πιο εξωστρεφές, με ισχυρότερη παρουσία στους συνδικαλιστικούς χώρους και στις διάφορες τοπικές πρωτοβουλίες πολιτών. Πάντως, σε αντίθεση με ό,τι συμβαίνει στις κεντρικές οργανώσεις του κόμματος, στη νομαρχιακή οργάνωση της Β' Θεσσαλονίκης δεν φαίνεται να υπάρχουν διαμορφωμένα εσωκομματικά ρεύματα.

Στο αίτημα για ανανέωση ανταποκρίνεται πρώτος ο κ. Ερμείδης ο οποίος, όπως δήλωσε στην Voria.gr, και φυσικά και στη νομαρχιακή συνδιάσκεψη, δεν θα είναι ξανά υποψήφιος για τη θέση του συντονιστή της Νομαρχιακής Επιτροπής. “Τέσσερα χρόνια σ' αυτή τη θέση και άλλα οκτώ ως μέλος του γραφείου της Ν.Ε. είναι αρκετά. Ας πάρουν άλλοι σειρά”. Σύμφωνα με πληροφορίες ένας εκ των υποψηφίων για τη θέση του συντονιστή είναι ο Νίκος Γιάγκος, σημερινός αναπληρωτής συντονιστής.

Οι 240 εκλέκτορες θα εκλέξουν τα 27 νέα μέλη της Ν.Ε. Υποβολή υποψηφιοτήτων θα γίνεται ως την Τετάρτη. Όπως διαφάνηκε από τη χθεσινή συνδιάσκεψη ενδιαφέρον για εκλογή στο νέο όργανο υπάρχει, μεταξύ άλλων, από τους Γρηγόρη Εδιρνέλη, Μπάμπη Τσαϊρέλη, Χρήστο Μαϊκίδη, Χρήστο Σαραφιανό, Νανά Παναγιώτου κ.ά.

Συνδιάσκεψη και στην Α' Θεσσαλονίκης

Το απόγευμα της Παρασκευής πρόκειται να ξεκινήσει η νομαρχιακή συνδιάσκεψη της της οργάνωσης του ΣΥΡΙΖΑ στην Α' Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με πληροφορίες οι εργασίες της θα ανοίξουν με εισήγηση του γραμματέα κ. Τζανακόπουλου και θα ακολουθήσει ο απολογισμός από τον συντονιστή της απερχόμενης Ν.Ε. Χρήστο Δουίτση. Το κύριο μέρος των εργασιών, οι οποίες θα γίνουν επίσης μέσω τηλεδιάσκεψης, θα πραγματοποιηθεί το σαββατοκύριακο, οι δε κάλπες θα στηθούν το επόμενο ή μεθεπόμενο σαββατοκύριακο.