Skip to main content

Καμμένος: Να μπλοκάρει τη Συμφωνία το Συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών!

Ο ΥΠΕΘΑ τόνισε εκ νέου την απειλή ότι όταν έρθει στη Βουλή η Συμφωνία των Πρεσπών, τότε οι ΑΝΕΛ θα αποχωρήσουν από την κυβέρνηση

Το ενδεχόμενο διεξαγωγής τριπλών εκλογών τον Μάιο άφησε ανοιχτό ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ και υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, ο οποίος επανέλαβε την απειλή αποχώρησης από την κυβέρνηση, μόλις έρθει στη Βουλή η Συμφωνία των Πρεσπών.

Από το βήμα του 3ου τακτικού συνεδρίου της νεολαίας των ΑΝΕΛ, εκτίμησε ότι είναι πιθανόν να διεξαχθούν «όλες οι εκλογές μαζί», ενώ ξεκαθάρισε ότι ο ίδιος θα προσδώσει ιδιαίτερο βάρος στις εθνικές και στις ευρωπαϊκές εκλογές.

Όσον αφορά στο Σκοπιανό, επανέλαβε ότι η συμφωνία επέφερε διχασμό και είχε αρνητικές επιπτώσεις σ’ όλα τα επίπεδα, μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Δεν παρέλειψε, μάλιστα, να διατυπώσει εκ νέου την απειλή ότι όταν έρθει στη Βουλή η Συμφωνία των Πρεσπών, τότε οι ΑΝΕΛ θα αποχωρήσουν από την κυβέρνηση και την κυβερνητική πλειοψηφία.

Τόνισε δε, ότι θα τεθεί ζήτημα κομματικής πειθαρχίας, μην επιτρέποντας σε κανέναν να «χρησιμοποιήσει» τους ΑΝΕΛ.

Είπε ακόμη ότι αν έλθει η Συμφωνία των Πρεσπών στη Βουλή, εφόσον ψηφιστεί από την Βουλή της πΓΔΜ, «ήλθε η ώρα να πάρει θέση ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας», δηλαδή, όπως εξήγησε, αν η Συμφωνία υποκρύπτει αλυτρωτισμό, τότε «να μπλοκαριστεί από το Συμβούλιο πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας». Ξεκαθάρισε, ωστόσο, ότι δεν πρόκειται να στηρίξει μια πρόταση μομφής της Νέας Δημοκρατίας εναντίον της κυβέρνησης, ενώ κάλεσε τον κ. Μητσοτάκη να δεσμευτεί ότι δεν θα δεχθεί καμία λύση, η οποία θα περιέχει τον όρο «Μακεδονία».

Ανέφερε ότι η Ελλάδα είναι υποχρεωμένη σε τέτοια θέματα να συνομιλεί με την διεθνή κοινότητα με αυτούς που διαφωνεί αλλά και με τους συμμάχους της, προσθέτοντας ότι οι ΑΝΕΛ είχαν συμφωνήσει να διαπραγματευτεί για το θέμα της πΓΔΜ ο υπουργός Εξωτερικών, αλλά "λύση η οποία θα περιέχει τον όρο 'Μακεδονία' σε σύνθετη ονομασία δεν αποδεχόμαστε και δεν ψηφίζουμε".

"Οι διαβεβαιώσεις που είχαμε ήταν ότι θα γίνει ο διάλογος, αλλά επειδή είναι γνωστές οι θέσεις και ο αλυτρωτισμός της άλλης πλευράς ο διάλογος θα πήγαινε κάποια χρόνια μετά, διότι αυτοί δεν έχουν αλλάξει όπως απεδείχθη και όπως εμείς ισχυριζόμαστε. Τι να τα κάνεις τα χαρτιά και τις συμφωνίες όταν κάθε μέρα ο πρωθυπουργός των Σκοπίων βγαίνει και λέει για "μακεδονική" μειονότητα και ότι το "βόρεια" θα το σβήσουμε από μόνοι μας. Εμείς τους ξέρουμε γιατί γνωρίζουμε τις διαπραγματεύσεις εδώ και 30 χρόνια και αυτό που είπαμε ήταν ότι δεν θα πρέπει να φανεί η Ελλάδα σαν εκείνον που δεν συζητά, αλλά σαν εκείνον που συζητά, έχει δίκιο και δεν βρίσκει το δίκιο της ακριβώς γιατί η άλλη πλευρά κάθεται στις εμμονές του Τίτο και του Μουσολίνι" είπε ο κ. Καμμένος.

Απευθυνόμενος προς το εσωτερικό του κόμματος, κάλεσε όσους βουλευτές διαφωνούν, να παραδώσουν την έδρα τους και εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη δέσμευση του κ. Τσίπρα σχετικά με τη μη συμμετοχή υποψήφιων των ΑΝΕΛ στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ.

Ειδική αναφορά έκανε και στον Νίκο Κοτζιά, τον οποίο κατηγόρησε ότι «ηγείται ενός κόμματος VIP που δεν έχει κατέβει σε εκλογές και περιμένει να διοριστεί».

«Αυτός ο τύπος με αυτό το απόκομμα που δεν ξέρω που βρίσκει τα λεφτά, βγαίνει και κάνει κριτική στους ΑΝΕΛ. Του απαντώ ευθέως και καθαρά: Είμαστε στην πολιτική για να διώχνουμε Κοτζιάδες που δεν τους εξέλεξε ο λαός» τόνισε, καταλήγοντας.