Skip to main content

Καμπανάκι ΕΟΦ για δύο επικίνδυνα συμπληρώματα διατροφής

Επικίνδυνα για την υγεία του χρήστη μπορούν να αποβούν δύο σκευάσματα τα οποία κυκλοφορούν ως συμπληρώματα διατροφής που δεν είναι εγκεκριμένα.

Την προσοχή των καταναλωτών για δύο σκευάσματα που κυκλοφορούν στην αγορά ως συμπληρώματα διατροφής, αλλά εμπεριέχουν μία δραστική φαρμακευτική ουσία, εφιστά ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ).

Ειδικότερα, σε ανακοίνωσή του ο Οργανισμός αναφέρει, ότι έπειτα από ενημέρωση από τον ΕΦΕΤ μέσω του συστήματος Διοικητικής συνδρομής και συνεργασίας (AAC), ότι σύμφωνα με ενημέρωση των αρμόδιων αρχών του Βελγίου, διακινείται σε κράτη–μέλη της ΕΕ, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, τα προϊόντα Vimax (30 κάψουλες) και VigRX (60 κάψουλες), τα οποία βρέθηκαν ύστερα από εργαστηριακό έλεγχο να περιέχουν την δραστική φαρμακευτική ουσία SILDENAFIL, μπορεί να αποβούν επικίνδυνα για την υγεία του χρήστη.

Τα παραπάνω προϊόντα κυκλοφορούν στις αγορές σαν συμπληρώματα διατροφής, είναι μη εγκεκριμένα και η κυκλοφορία τους στην Ελλάδα μπορεί να γίνεται και μέσω διαδικτύου. Εφιστάται οι καταναλωτές να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στην αγορά τέτοιων προϊόντων από όπου και αν προέρχονται και κυρίως μέσω διαδικτύου, να μην τα χρησιμοποιήσουν και να ενημερώσουν άμεσα τον ΕΟΦ.

Ο Οργανισμός επισημαίνει, ότι η αγορά προϊόντων αρμοδιότητας ΕΟΦ από μη αξιόπιστες πηγές, όπως είναι το διαδίκτυο, μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την υγεία του καταναλωτή.