Skip to main content

Καμπανάκι ΕΣΘ: Πλήρης καταστροφή ένα νέο lock down

Μηδενικούς τζ'ιρους και μια χαώδη κατάσταση στην αγορά μετά το άνοιγμα των εμπορικών καταστημάτων περιέγραψε ο πρόεδρος του ΕΣΘ Παντελής Φιλιππίδης.

Ακόμη βλέπουμε τα απόνερα του lock down, με τις επιχειρήσεις να προσπαθούν να μαζέψουν τις ζημιές, ένα νέο lock down «θα είναι η πλήρης καταστροφή», ξεκαθάρισε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Παντελής Φιλιππίδης.

Σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό Focus ο κ.Φιλιππίδης επεσήμανε πως έχουν ανοίξει στην πλειονότητά τους τα καταστήματα ένδυσης, υπόδησης και ηλεκτρικών ειδών, αλλά «τα πράγματα δεν πηγαίνουν κατ’ ευχήν», ενώ πρόσθεσε, ότι στις τουριστικές περιοχές είναι «χάος», καθώς άλλοι δεν άνοιξαν και άλλοι άνοιξαν, αλλά έχουν μηδενικούς τζίρους.

«Πολεμάνε με τα χρέη τους, γιατί βοήθειες δεν υπάρχουν. Εκτός από το 800άρι, τα υπόλοιπα είναι για ορισμένους και πολύ επιλεκτικά, δεν αφορούν όλο τον κόσμο», επεσήμανε ο κ.Φλιππίδης και συμπλήρωσε «να μην κοροϊδεύουμε τον κόσμο. Είναι σα "ναυάγιο" η πανδημία και δε διαλέγεις σε ποιόν πετάς σωσίβιο». Τόνισε μάλιστα πως στις 15 Ιουνίου «αρχίζει το ντόμινο με τις επιταγές». Όπως είπε, «έπρεπε να πάρουμε οριζόντια μέτρα» και πρόσθεσε πως ο ΕΣΘ είχε καταθέσει σχετικές προτάσεις από τις αρχές Απριλίου και μάλιστα δεν ήταν κοστοβόρες, αλλά κανείς από την κυβέρνηση δεν ενδιαφέρθηκε.

Απαντώντας για το ενδεχόμενο απολύσεων, ο κ.Φιλιππίδης δήλωσε πως «όταν η BP ανήγγειλε 10.000 απολύσεις και κολοσσοί παγκοσμίως απολύουν κόσμο, μην περιμένετε από τις μικρές επιχειρήσεις να μην απολύσουν κόσμο».