Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Καμπανάκι για τον πάροχο 5G από τον πρόξενο των ΗΠΑ

Επικροτούμε αποφάσεις που έχουν παρθεί για να φέρουν αξιόπιστους παρόχους στα δίκτυα της Ελλάδας, σημείωσε ο Γκρέγκορι Φλέγκερ.

Την προσοχή επέστησε ο πρόξενος των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη, Γκρέγκορι Φλέγκερ, αναφορικά με τον πάροχο 5G που θα επιλέξει η Ελλάδα μιλώντας στο 2ο Thessaloniki Regional Forum.

Ο ίδιος εξέφρασε την εκτίμησή του στην Ελλάδα και τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη τονίζοντας ότι «η ελληνική κυβέρνηση συνεχίζει να στηρίζει τις αξίες και τις αρχές που μοιραζόμαστε ως δύο έθνη όταν αντιμετωπίζουμε δύσκολα ερωτήματα, όπως αυτό [του 5G]».

Ο πρόξενος σημείωσε πως δεν είναι μόνο οι ΗΠΑ που εφιστούν την προσοχή καθώς και η Ευρωπαϊκή Ένωση πρόσφατα δημοσίευσε έναν οδηγό αναφορικά με το 5G τονίζοντας πως πάροχοι με έδρα τρίτες χώρες όπου απουσιάζει ο δημοκρατικός έλεγχος πρέπει να υφίστανται περιορισμούς.

«Επικροτούμε αποφάσεις που έχουν παρθεί για να φέρουν αξιόπιστους παρόχους στα δίκτυα της Ελλάδας», ανέφερε υπογραμμίζοντας την έννοια της εμπιστοσύνης. «Οι σχέσεις Ελλάδας και Αμερικής βρίσκονται στο υψηλότερο σημείο αυτή τη στιγμή και αυτό οφείλεται στο ότι πιστεύουμε ότι η Ελλάδα έχει αφήσει πίσω της τη δύσκολη περίοδος που πέρασε την τελευταία δεκαετία. Πιστεύουμε στην ευκαιρία και τη δυνατότητα που η ψηφιακή οικονομία και οι τομείς της καινοτομίας μπορούν να φέρουν, ειδικά εδώ στη Βόρεια Ελλάδα και πιστεύουμε στις κοινές αξίες και πεποιθήσεις που μοιραζόμαστε με τους Έλληνες εταίρους μας που καθιστούν την Ελλάδα ένα έμπιστο σύμμαχο και ηγέτη της περιοχής, την οποία παρακολουθούμε να αναπτύσσεται», επισήμανε.

Ο κ. Φλέγκερ αναφέρθηκε και στην επερχόμενη ΔΕΘ. «Ανανεώσαμε την υποστήριξη και τη συνεργασία μας με το υπουργείο ψηφιακής διακυβέρνησης για το περίπτερο Digital Greece», σημείωσε και παρότρυνε τους εκπροσώπους των χωρών των Βαλκανίων που βρίσκονταν στο Φόρουμ επιστρέφοντας στις πατρίδες τους να συνεργαστούν με τους αρμόδιους θεσμούς προκειμένου να βρουν τους νέους επιχειρηματίες και να τους παροτρύνουν αλλά και τους υποστηρίξουν να συμμετέχουν στην προσπάθεια αυτή στη ΔΕΘ του 2020.