Skip to main content

Καμπανάκι Ζέρβα για αύξηση κρουσμάτων και νοσηλειών - «Να είμαστε προσεκτικοί»

Στην έναρξη της ομιλίας του ο Κωνσταντίνος Ζέρβας εξέφρασε την χαρά του καθώς, μετά από τόσους μήνες, υπάρχει η δυνατότητα της δια ζώσης συνεδρίασης

Μήνυμα για προσοχή, καθώς την τελευταία εβδομάδα καταγράφηκε αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού στην πόλη, έστειλε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, κατά την τοποθέτησή του στην πρώτη δια ζώσης συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε ο κ. Ζέρβας, ενώ την προηγούμενη εβδομάδα υπήρξε μείωση των κρουσμάτων και των νοσηλειών, οι αριθμοί πλέον, όπως ανέφερε, επανήλθαν. «Είχαμε μια αύξηση 15% στα κρούσματα και στις νοσηλείες. Και δεδομένο ότι έχει ανοίξει περισσότερο, είχαμε συγκεντρώσεις, τη ΔΕΘ, ο κόσμος επέστρεψε από τις διακοπές, θα πρέπει να είμαστε εξαιρετικά προσεκτικοί», υπογράμμισε ο δήμαρχος.

Διαβάστε σχετικά Θεσσαλονίκη: Ανοδικοί οι δείκτες του κορωνοϊού - Τα στοιχεία στους 14 δήμους

Στην έναρξη της ομιλίας του ο κ. Ζέρβας εξέφρασε τη χαρά του καθώς, μετά από τόσους μήνες, υπάρχει η δυνατότητα τουλάχιστον με τους περισσότερους να συνεδριάσουν δια ζώσης.

«Αυτό σημαίνει πως η κατάσταση με την πανδημία έχει πάρει μια ελεγχόμενη τροπή και μπορούμε ως κοινωνία να περιορίσουμε τη διασπορά χάρη στην ιατρική, χάρη στην επιστήμη να προφυλάξουμε την ατομική και δημόσια υγεία με το εμβόλιο. Έχουμε πλέον την εμπειρία μετά από μια μεγάλη μάχη να εφαρμόσουμε όλα τα μέτρα προστασίας», σημείωσε ο δήμαρχος, αν και όπως αναγνώρισε σε «μεγάλο βαθμό μπορεί να μας δυσκολεύει», υπογράμμισε ο κ. Ζέρβας.

Όπως σημείωσε ο δήμαρχος, «δίνεται η ευκαιρία να βρεθούμε σε ένα περιβάλλον κανονικότητας, σε μια κατάσταση που μας θυμίζει την εποχή προ πανδημίας και που φαντάζομαι πως θα έχουμε σύντομα, μετά την εποχή με τον κορωνοϊό».

Εξέφρασε την ελπίδα σύντομα να βρίσκονται στην αίθουσα και οι 48 δημοτικοί σύμβουλοι, ακόμα και το κοινό, όπως ανέφερε. Δήλωσε περήφανος καθώς, παρά τις δυσκολίες, δεν σταμάτησε η λειτουργία του δήμου ούτε μια μέρα. «Προχωρήσαμε σε σειρά έργων αλλαγών και παρεμβάσεων. Τα τεχνικά έργα προχώρησαν, αρχιτεκτονικοί διαγωνισμοί, κανονιστική διάταξη για τραπεζοκαθίσματα, οι εκδηλώσεις πάντα με σεβασμό στην υγεία και στον άνθρωπο και με όλα τα μέτρα προστασίας», τόνισε ο δήμαρχος.

Σήμα κανονικότητας με τη λειτουργία της ΔΕΘ

Σήμα κανονικότητας, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, εξέπεμψε και η 85η ΔΕΘ, που ολοκληρώθηκε χτες. Ο κ. Ζέρβας ενημέρωσε το Δημοτικό Συμβούλιο για τα αιτήματα που διατύπωσε στον Πρωθυπουργό και στην Κυβέρνηση με την ευκαιρία της 85ης ΔΕΘ, με κορυφαίο αυτό της προώθησης ενός σχεδίου απαλλοτριώσεων, αναπλάσεων και άλλων παρεμβάσεων γύρω από τον άξονα του μετρό. Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε, πρόκειται για μια προωθημένη πρόταση, προϋπολογισμού 325 εκατ. ευρώ, που μπορεί να καταστεί οδικός χάρτης παρεμβάσεων που θα αναβαθμίσουν τη Θεσσαλονίκη.