Σάββατο 25 Ιουνίου 2022
x

ΚΑΝΑΔΑΣ: Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΑΣΦΑΛΙΣΕ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΟΤΑΒΑ - ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΘΗΚΑΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΔΙΑΔΗΛΩΤΕΣ

Ασφαλίστηκε η περιοχή από την Αστυνομία έπειτα από δύο ημέρες έντονων συγκρούσεων και 191 συλλήψεις - Ρυμουλκήθηκαν 76 οχήματα.

Η αστυνομία του Καναδά ασφάλισε την Κυριακή την κεντρική περίμετρο της Οττάβας με φράκτες καθώς οι εργάτες του δήμου καθαρίζουν τα σκουπίδια και τα χιόνια από τους δρόμους, έπειτα από δύο ημέρες έντονων συγκρούσεων και 191 συλλήψεις που έβαλαν τέλος στη διάρκειας τριών εβδομάδων κατάληψη της πόλης.

Από τις 28 Ιανουαρίου, οι διαδηλωτές χρησιμοποίησαν εκατοντάδες φορτηγά και οχήγματα για να εμποδίσουν την πρόσβαση στο κέντρο της πόλης, ωθώντας τον πρωθυπουργό Τζάστιν Τριντό να χρησιμοποιήσει έκτακτες εξουσίες για την αντιμετώπιση της κατάστασης. Εβδομήντα έξι από τα οχήματα που είχαν χρησιμοποιήσει οι διαδηλωτές ρυμουλκήθηκαν από την αστυνομία, σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές.

Η αστυνομία είχε διανείμει φυλλάδια που τους προειδοποιούσαν να εγκαταλείψουν σύντομα το χώρο, καθώς στην αντίθεση περίπτωση θα βρίσκονταν αντιμέτωποι με το ενδεχόμενο να συλληφθούν ή να τους επιβληθεί πρόστιμο.

«Εξασφαλίζαμε την υποστήριξη για το κομβόι και για τους ανθρώπους που βρίσκονταν στο κέντρο, τρόφιμα, καύσιμα, είδη καθημερινής ανάγκης» δήλωσε ο Γουίντον Μάρτσαντ, ένας συνταξιούχος πυροσβέστης από το Ουίνδσορ του Οντάριο. «Αυτή ήταν η βάση μας και τώρα την καθαρίζουμε».

Οι διαδηλωτές ήθελαν αρχικά να λήξει η εφαρμογή των υποχρεωτικών μέτρων ελέγχου της COVID-19 για τους οδηγούς των φορτηγών, αλλά ο αποκλεισμός μετατράπηκε σε διαδήλωση κατά του Τριντό και της κυβέρνησης.

Οι συλληφθέντες βρίσκονται αντιμέτωποι με 389 διαφορετικές εγκληματικές κατηγορίες, συμπεριλαμβανομένων των κατηγοριών για παρεμπόδιση της αστυνομίας, για απείθεια δικαστικών εντολών, για επίθεση, για φθορά ξένης περιουσίας, κατοχή όπλων, αλλά και για επίθεση κατά ενός αστυνομικού, όπως δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Στιβ Μπελ προσωρινός αστυνομικός διευθυντής στην Οτάβα.

«Δεν έχουμε τελειώσει με αυτή την επιχείρηση ακόμη», είπε ο Μπελ, υποσχόμενος ότι στις «επόμενες ημέρες» η αστυνομία θα αποφασίσει τον τρόπο ώστε κανεις δεν θα «επιστρέψει για να καταλάβει ξανά τους δρόμους μας».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ