Skip to main content

Κανένα κρούσμα ιού του Δυτικού Νείλου για δεύτερη εβδομάδα στη χώρα

Από την αρχή της περιόδου 2022 μέχρι και σήμερα έχουν διαγνωστεί συνολικά 284 εγχώρια κρούσματα λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου στην Ελλάδα.

Κανένα νέο κρούσμα λοίμωξης του ιού του Δυτικού Νείλου δεν καταγράφηκε την τελευταία εβδομάδα, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ.

Από την αρχή της περιόδου 2022, μέχρι 08/11/2022 (ώρα 12.00), έχουν διαγνωστεί συνολικά 284 εγχώρια κρούσματα λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου στην Ελλάδα, εκ των οποίων τα 184 παρουσίασαν εκδηλώσεις από το Κεντρικό Νευρικό Σύστημα (ΚΝΣ, εγκεφαλίτιδα ή/και μηνιγγίτιδα ή/και οξεία χαλαρή παράλυση) και εκατό κρούσματα είχαν ήπιες εκδηλώσεις (π.χ. εμπύρετο νόσημα)/ δεν είχαν εκδηλώσεις από το ΚΝΣ.

Κατά τη διάρκεια της τελευταίας εβδομάδας, από την προηγούμενη εβδομαδιαία έκθεση έως σήμερα δεν διαγνώσθηκαν/ δηλώθηκαν νέα κρούσματα. Συνολικά, έχουν καταγραφεί τριάντα θάνατοι σε ασθενείς με λοίμωξη από τον ιό και με εκδηλώσεις από το ΚΝΣ, ηλικίας άνω των 58 ετών (διάμεση ηλικία θανόντων= 84 έτη).

Τρεις επιπλέον θάνατοι ασθενών με διαγνωσμένη λοίμωξη από τον ιό του Δυτικού Νείλου αποδόθηκαν σε άλλα σοβαρά συνυπάρχοντα προβλήματα υγείας (δεν συμπεριλαμβάνονται στον συνολικό αριθμό θανόντων).