Skip to main content

Κανένας δικαιούχος εκτός του προγράμματος «Τουρισμός για όλους»

Η ζήτηση για το πρόγραμμα ξεπέρασε κάθε προσδοκία, με 2.000 καταλύματα να συμμετέχουν και τους δικαιούχους να ανέρχονται σε 740.000

Τις θέσεις του υπουργείου Τουρισμού και της κυβέρνησης για ορισμένα ιδιαιτέρως σημαντικά ζητήματα της τρέχουσας περιόδου ανέπτυξε ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης, σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό Παραπολιτικά 90,1.

Ο υπουργός αναφέρθηκε εκτενώς στην επιτυχία του προγράμματος του υπουργείου «Τουρισμός για όλους».

Συγκεκριμένα, υπογράμμισε ότι «είχαμε μια πολύ επιτυχημένη πορεία στο πρόγραμμα ”Τουρισμός Για Όλους”. Την περασμένη εβδομάδα, με απόφαση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη αυξήσαμε το διατιθέμενο ποσό για το πρόγραμμα από τα 30 στα 100 εκατ. ευρώ. Κι αυτό διότι η ζήτηση για το πρόγραμμα ξεπέρασε κάθε προσδοκία, με 2.000 καταλύματα να συμμετέχουν και τους δικαιούχους να ανέρχονται σε 740.000, ενώ το πρόγραμμα αρχικά είχε σχεδιαστεί για 250.000.

Ήδη, με τη λίστα των δικαιούχων που ανακοινώθηκε την προηγούμενη εβδομάδα εξυπηρετούνται 635.000 πολίτες».

Παρέχοντας περισσότερα στοιχεία για το πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους», ο υπουργός Τουρισμού διευκρίνισε ότι «σχεδιάζουμε για πρώτη φορά ένα πρόγραμμα και για ταξιδιωτικά γραφεία, ώστε να υπάρχουν ακόμα πιο ολοκληρωμένα πακέτα με εκδρομές κλπ. Οπότε, μέσα στις επόμενες ημέρες και οι υπόλοιποι δικαιούχοι οι οποίοι δεν κληρώθηκαν σε πρώτη φάση, θα ενταχθούν σε αυτό το δεύτερο πρόγραμμα. Με αυτό τον τρόπο κανείς από όσους έχουν δηλώσει συμμετοχή -και πληροί τα εισοδηματικά κριτήρια- δεν θα μείνει εκτός του προγράμματος. Πρόκειται για μια τεράστια επιτυχία και ευχαριστώ προσωπικά και τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Οικονομικών, οι οποίοι μας έδωσαν τη δυνατότητα να καλύψουμε όλους τους δικαιούχους».