Skip to main content

Κάνοντας γιόγκα στα... γρασίδια της Ερνέστου Εμπράρ

Σε μία λωρίδα πρασίνου μεταμορφώθηκε σήμερα για 12 ώρες η Ερνέστου Εμπράρ στη Θεσσαλονίκη - Αναλυτικά το πρόγραμμα της εκδήλωσης

Όταν δεν έχεις χώρους πρασίνου, τους δημιουργείς. Και όταν είναι να τους δημιουργήσεις, επιλέγεις την οδό που φέρει το όνομα του πιο γνωστού αρχιτέκτονα στη Θεσσαλονίκη. Κάπως έτσι η Ερνέστου Εμπράρ μεταμορφώθηκε για 12 ώρες σε μια λωρίδα πρασίνου όπου κάτοικοι και καταστηματάρχες της οδού και της γύρω περιοχής μπορούν να συνυπάρξουν και να συμμετέχουν μαζί σε δημιουργικές και χαλαρωτικές δράσεις.

Η πρωτοβουλία ανήκει στη σκηνοθέτιδα Αθηνά Δράγκου, η οποία διατηρεί στην οδό το κέντρο παραστατικών τεχνών «Α4Μ» από το 2011.



«Έχοντας ζήσει και δημιουργήσει εδώ μπορώ να πω ότι είναι μία πολύ ιδιαίτερη γειτονιά που φιλοξενεί ετερόκλητα στοιχεία. Και αυτός ήταν και ο στόχος της δράσης: Να κάνουμε κάτι που θα ενοποίησει όσους ανθρώπους δραστηριοποιούνται εδώ -καλλιτέχνες, καταστηματάρχες, μέλη της κοινότητας- καθώς θα μπορέσουν να συνυπάρξουν σε κάτι διαφορετικό και να συνδημιουργήσουν», δήλωσε η κ. Δράγκου μιλώντας στη Voria.gr.

Στον δρόμο απλώθηκε ένα τεράστιος χλωροτάπητας, που όπως σημείωσε η σκηνοθέτις, αποτελεί παράλληλα και μια «πρόταση προς την πόλη».



Το πρόγραμμα της εκδήλωσης:

14:00-15:00 HATHA YOGA – Μαριάνθη Ψωματάκη
15:00-15:30 Sound Bathing – Δημήτρης Παπαδόπουλος
15:30-16:00 Guided Meditation – Νάνσυ Χιτζανίδου
16:00-17:00 Sempreviva team »Παίζουν κ τα μεγάλα παιδιά»
17:00-18:00 Explore the space with your body & voice -Α. Δράγκου
18:00-19:00 Dance & movement improvisation in the space -Μ.Ψωματάκη
19:00-02:00 Dj Set