Skip to main content

Θεσσαλονίκη-Καπραβέλος για θάνατο 20χρονου: Πρωτοφανείς οι επιπλοκές για ενήλικα

Ο 20χρονος που πέθανε από κορωνοϊό παρουσίασε φοβερές επιπλοκές, δεν τις έχουμε δει άλλη φορά όλες μαζί σε έναν ενήλικα, είπε ο διευθυντής ΜΕΘ

Για την περίπτωση του 20χρονου ανεμβολίαστου που κατέληξε στη ΜΕΘ του Παπανικολάου έχοντας νοσήσει από κορωνοϊό μίλησε ο διευθυντής της Β' ΜΕΘ του νοσοκομείοτ Νίκος Καπραβέλος.

«Εχτές έχασε τη ζωή του ένα 20χρονο ανεμβολίαστο παιδί. Προφανώς ο κορωνοϊός το βρήκε χωρίς τείχος προστασίας, αλλά παρουσίασε φοβερές επιπλοκές, δεν τις έχουμε δει άλλη φορά όλες μαζί σε έναν ενήλικα. Είναι μια θανατηφόρος νόσος που δεν κάνει διακρίσεις. Δεν πίστευαν στο εμβόλιο ούτε οι γονείς του παιδιού και προφανώς επηρεάστηκε και το παιδί, δεν πίστευαν στη δύναμη αυτού του θείου δώρου», ανέφερε χαρακτηριστικά μιλώντας στο Mega.

Ο 20χρονος αποτελεί ένα από τα νεαρότερα θύματα του κορωνοϊού από την έναρξη της πανδημίας μέχρι σήμερα, στην Ελλάδα.

Τις τελευταίες δέκα ημέρες νοσηλεύονταν στην εντατική. Η κατάσταση της υγείας του ήταν πάρα πολύ κακή και η επιδείνωση ήταν ραγδαία σύμφωνα με τους γιατρούς.

Στην αρχή παρουσίασε θρομβώσεις που, αν και του έγιναν θρομβωλύσεις, δεν αντιμετωπίστηκαν και στη συνέχεια είχαμε πνευμονική εμβολή και η επιβάρυνση αυτή οδήγησε καρδιακή ανεπάρκεια και ανακοπή.

Να σημειωθεί ότι και οι γονείς του άτυχου νεαρού είναι επίσης ανεμβολίαστοι.


Διαβάστε ακόμα:

Καπραβέλος: Υπερβολικά τα μέτρα ελευθερίας για τους εμβολιασμένους