Skip to main content

Καραγιάννης από Χίο: Το αεροδρόμιο «Όμηρος» αποκτά σύγχρονα χαρακτηριστικά

«Ο εκσυγχρονισμός σημαντικών υποδομών, όπως είναι τα αεροδρόμια, βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, στο πλαίσιο ενός ευρύτερου και συνεκτικού πλάνου»

Με την αναβάθμιση των κτηριακών εγκαταστάσεων του αερολιμένα και την επέκταση του αεροδιαδρόμου, το αεροδρόμιο «Όμηρος» αποκτά σύγχρονα χαρακτηριστικά, εφάμιλλα της ποιότητας των υπηρεσιών που προσφέρει το νησί, ανέφερε σε δηλώσεις του από τη Χίο ο υφυπουργός Υποδομών Γιώργος Καραγιάννης, μετά την υπογραφή της σύμβασης για την περαιτέρω αναβάθμιση του αερολιμένα του νησιού.

«Η σύμβαση για την επέκταση και βελτίωση των εγκαταστάσεων του αεροσταθμού στο αεροδρόμιο της Χίου έρχεται ουσιαστικά να συμπληρώσει τις πρωτοβουλίες μας για τον εκσυγχρονισμό της σημαντικής αυτής υποδομής και να αλλάξει την ταξιδιωτική εμπειρία για τους κατοίκους και τους χιλιάδες τουρίστες», δήλωσε ο κ. Καραγιάννης και πρόσθεσε χαρακτηριστικά:

«Με την αναβάθμιση των κτηριακών εγκαταστάσεων του αερολιμένα και την επέκταση του αεροδιαδρόμου, το αεροδρόμιο «Όμηρος» αποκτά σύγχρονα χαρακτηριστικά, εφάμιλλα της ποιότητας των υπηρεσιών που προσφέρει το νησί.

» Ο εκσυγχρονισμός σημαντικών υποδομών, όπως είναι τα αεροδρόμια, βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, στο πλαίσιο ενός ευρύτερου και συνεκτικού πλάνου.

» Ενδεικτικά, άμεσα αναμένεται να συμβασιοποιήσουμε το έργο αναβάθμισης του αεροδρομίου της Πάρου και να δημοπρατήσουμε αντίστοιχα έργα στη Νάξο, ενώ κάνουμε παρεμβάσεις και στο αεροδρόμιο της Σύρου. Ταυτόχρονα, προχωρούν και οι εργασίες στο αεροδρόμιο Καστελίου στην Κρήτη».

«Στηρίζοντας τον τουρισμό μας ενισχύουμε την οικονομία μας και ενισχύουμε την εικόνα της χώρας που πλέον θα διαθέτει σύγχρονες υποδομές», συνέχισε και κατέληξε:

«Είμαστε δίπλα στους πολίτες με μοναδική μέριμνα να απαντάμε στο αίτημα της ανάπτυξης για όλους γιατί μόνο έτσι μπορούμε να προχωρήσουμε μπροστά».