Skip to main content

Κυβερνητικό κλιμάκιο επισκέφθηκε τη Φλώρινα - 44 εκατ. για το φράγμα Τριανταφυλλιάς

Στελέχη της ΝΔ επισκέφθηκαν τον νομό της Φλώρινας με βασικό στόχο την προβολή του κυβερνητικού έργου και την επικοινωνία του.

Συνεχίζονται οι επισκέψεις κλιμακίων της Νέας Δημοκρατίας, σε ολόκληρη τη χώρα, με βασικό στόχο την προβολή του κυβερνητικού έργου και την επικοινωνία του σε τοπικό επίπεδο.

Επόμενη στάση, ήταν ο νομός της Φλώρινας. Σε αυτή την επίσκεψη ο επικεφαλής του κλιμακίου, Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Γιώργος Καραγιάννης, ο Γενικός Γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας κ. Δημήτρης Γαλαμάτης, συνοδευόμενοι από το Βουλευτή του νομού κ. Ιωάννη Αντωνιάδη και τους Βουλευτές κ.κ. Παρασκευή Βρυζίδου και Στέφανο Γκίκα, επισκέφθηκαν έργα, συναντήθηκαν με εκπροσώπους και φορείς των τοπικών αρχών και αναφέρθηκαν στο κυβερνητικό έργο που βρίσκεται σε εξέλιξη στην περιοχή.

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Νίκος Παναγιωτόπουλος, συνοδευόμενος από το κυβερνητικό κλιμάκιο, τους βουλευτές και τα κομματικά στελέχη της περιοχής, επισκέφθηκε το Δημαρχείο Φλώρινας όπου και συναντήθηκε με το Δήμαρχο κ. Βασίλειο Γιαννάκη, συναντήθηκε στην έδρα της Περιφερειακής Ενότητας με τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Σωτήριο Βόσδο, πραγματοποίησε διαδοχικές επισκέψεις στο 1ο Σύνταγμα Πεζικού, στο Εθνοφυλάκιο Νίκης αλλά και στο Νοσοκομείο Φλώρινας όπου και συνομίλησε με μέλη της διοίκησης και με εργαζομένους. Το πρόγραμμα του Υπουργού ολοκληρώθηκε με την επίσκεψη του κλιμακίου στον Μητροπολίτη, Πρεσπών και Εορδαίας κ.κ. Θεόκλητο. Αναφερόμενος στην επίσκεψη δήλωσε: «Συμμετείχαμε σήμερα στην περιοδεία του κυβερνητικού κλιμακίου στη Φλώρινα, επιβεβαιώνοντας τη μέριμνα που επιδεικνύει η Κυβέρνηση Μητσοτάκη για την εμπέδωση του αισθήματος ασφαλείας και της ευθύνης σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της επικράτειας. Αποδεικνύουμε εμπράκτως ότι βρισκόμαστε στο πλευρό των πολιτών, αφουγκραζόμαστε τις ανάγκες τους και σχεδιάζουμε μαζί ένα καλύτερο μέλλον για την Πατρίδα μας.

Από τις 7 Ιουλίου 2019 ως σήμερα, καθένας στον τομέα αρμοδιότητάς του, εργαζόμαστε με γνώμονα την εθνική ενότητα και τη διαχείριση προβλημάτων και πρωτοφανών κρίσεων που δεν έχουν προηγούμενο. Με την Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, η Ελλάδα υψώνει ανάστημα σε ένα ολοένα και πιο ασταθές διεθνές περιβάλλον και καθίσταται πυλώνας σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή, αφ' ενός μέσω της εντατικής διπλωματικής προσπάθειας που εισακούγεται από συμμάχους και εταίρους, και αφ' ετέρου διά της ισχυρής αποτροπής που εκπέμπουν οι αναβαθμισμένες και αξιόμαχες Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας».

Παράλληλα, ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών κος Γιώργος Καραγιάννης πραγματοποίησε επίσκεψη στις εγκαταστάσεις της εταιρείας Solegron στο Αμύνταιο, συναντήθηκε με τα μέλη της ΔΗΜΤΟ Αμύνταιου της ΝΔ, επισκέφθηκε το Δημαρχείο Αμύνταιου όπου και συναντήθηκε με τον Δήμαρχο κ. Άνθιμο Μπιτάκη, συναντήθηκε με εκπροσώπους αγροτικών συνεταιρισμών της περιοχής αλλά και με μέλη του Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου. Στις δηλώσεις του ο ίδιος τόνισε: «Στην περιοδεία μας στον νομό της Φλώρινας είχαμε την ευκαιρία να συναντηθούμε και να συνομιλήσουμε με ανθρώπους γεμάτους όρεξη για δουλειά και όραμα για το μέλλον. Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη στέκεται στο πλευρό τους, εργάζεται καθημερινά για την ευημερία και την προκοπή των τοπικών κοινωνιών και της χώρας. Ως Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, με τον Κώστα Καραμανλή, στηρίζουμε την εθνική προσπάθεια για σταθερή ανάπτυξη μέσα από ένα συνεκτικό πρόγραμμα παρεμβάσεων που εκτείνεται σε όλη την Ελλάδα. Ειδικά στη Φλώρινα υλοποιούμε ένα ευρύ φάσμα έργων. Ενδεικτικά, προχωρήσαμε το μεγάλο έργο για την πρώτη φάση των Αρδευτικών Δικτύων του Φράγματος Τριανταφυλλιάς με προϋπολογισμό 44 εκατομμυρίων € και σύντομα θα υπογραφεί η σχετική σύμβαση. Ταυτόχρονα θα δημοπρατήσουμε άμεσα και νέο έργο ύψους 20 εκατομμυρίων περίπου για την ύδρευση της πόλης από το Φράγμα. Για τον οδικό άξονα Πτολεμαΐδα – Φλώρινα εργαζόμαστε ώστε να το δημοπρατήσουμε στα τέλη του 2023. Στα σιδηροδρομικά, το δίκτυο του Νομού εντάσσεται στο μεγάλο ΣΔΙΤ ανάταξης του δικτύου με προϋπολογισμό 270 εκατομμύρια €, ενώ μελετάμε και τις νέες συνδέσεις με τους βόρειους γείτονες μας. Στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών είμαστε βέβαιοι ότι όταν υπάρχει πολιτική βούληση, σωστός σχεδιασμός και στενή επίβλεψη οι στόχοι επιτυγχάνονται και τα έργα γίνονται πραγματικότητα. Με αυτόν τον τρόπο συνεχίζουμε».

Ο Γενικός Γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας κ. Δημήτρης Γαλαμάτης επισκέφθηκε μαζί με τον Υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών, τις εγκαταστάσεις της εταιρείας Solegron στο Αμύνταιο, ξεναγήθηκε στο Κέντρο Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης , επισκέφθηκε την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Φλώρινας, το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας της Περιφέρειας και συναντήθηκε με μέλη του Επιμελητηρίου Φλώρινας. Μετά το πέρας του προγράμματος του δήλωσε: «Είχα την ευκαιρία σήμερα να επισκεφτώ την Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας με κυβερνητικό κλιμάκιο, μαζί με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, Νίκο Παναγιωτόπουλο, τον Υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Γιώργο Καραγιάννη, τον Βουλευτή Κέρκυρας, Στέφανο Γκίκα, την Βουλευτή Κοζάνης, Παρασκευή Βρυζίδου και τον Βουλευτή Φλώρινας, Ιωάννη Αντωνιάδη.

» Ήταν μια πάρα πολύ παραγωγική επίσκεψη, καθώς είχαμε την ευκαιρία να συναντηθούμε με φορείς της περιοχής. Βρέθηκα στο Αμύνταιο, στην εταιρία Solergon και το Κέντρο Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης και στη Φλώρινα την Ένωση Αγροτικών Συναιτερισμών, το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και το Επαγγελματικό Επιμελητήριο. Στη συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήσαμε έγινε ιδιαίτερη αναφορά στα περιφερειακά ΜΜΕ ξεκαθαρίζοντας ότι ο περιφερειακός Τύπος και η ενίσχυσή του, αποτελούν προτεραιότητά μας και προς αυτήν την κατεύθυνση έχουν αναπτυχθεί οι πρωτοβουλίες που έχουμε λάβει ως Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας και Ενημέρωσης, αλλά και οι επόμενες που θα ακολουθήσουν. Ο Τύπος αποτελεί θεμέλιο λίθο κάθε ευνομούμενης Πολιτείας και της Δημοκρατίας μας, ενώ η προάσπιση της πολυφωνίας και του πλουραλισμού αδιαπραγμάτευση προτεραιότητά μας. Προς την κατεύθυνση αυτή ο ρόλος του περιφερειακού Τύπου είναι ιδιαίτερα σημαντικός, όπως βέβαια και στην ανάπτυξη των τοπικών κοινωνιών».

Στο κλιμάκιο συμμετείχε και η Γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ΝΔ, Μαρία Νάτσιου η οποία μεταξύ άλλων επισκέφθηκε, το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, το οποίο δραστηριοποιείται στον ευαίσθητο τομέα της κοινωνικής πρόνοιας και κοινωνικής προστασίας, με σκοπό την εποπτεία και τον συντονισμό δράσεων που αφορούν στην κοινωνική φροντίδα, την προστασία της οικογένειας, της νεότητας και της παιδικής ηλικίας στην περιοχή της Δ. Μακεδονίας. Αξίζει να σημειωθεί ότι με πρωτοβουλία της Γραμματέως Μαρίας Νάτσιου, σε συνεργασία με τον πρόεδρο της Κοινότητας Αμμοχωρίου κ. Παύλο Αλεξιάδη και με την ευγενική χορηγία οπτικού ομίλου της περιοχής, προγραμματίστηκε δωρεάν οπτομετρική εξέταση για κατοίκους της τοπικής Κοινότητας.

Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε με τη παραχώρηση συνέντευξης τύπου εκ μέρους των μελών του κλιμακίου στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης της περιοχής και με την συμμετοχή τους στην ανοιχτή Νομαρχιακή Συνέλευση της ΔΕΕΠ Φλώρινας της ΝΔ, η οποία πραγματοποιήθηκε υπό τον συντονισμό του Προέδρου της κ. Νικόλαου Ευαγγέλου και με την παρουσία στελεχών του Νομού.