Skip to main content

Καραμανλής: Απάτη το έργο του ΣΥΡΙΖΑ για το μετρό της Θεσσαλονίκης

Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών διαβεβαίωσε ότι έχουν «ήδη αφιχθεί οι 15 από τις 18 συρμούς και είναι σε εξέλιξη οι δοκιμές τους».

Στην αντεπίθεση πέρασε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής απαντώντας σε κατηγορίες του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Παππά σχετικά με το έργο του Μετρό της Θεσσαλονίκης.

Ο βουλευτής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης επέρριψε ευθύνες στη ΝΔ για καθυστερήσεις στο έργο που οδήγησαν στη μετάθεση της δοκιμαστικής λειτουργίας του μετρό το 2020.

«Εμείς ξεμπλοκάραμε και προχωράμε όλα τα εμβληματικά έργα ύψους 13 δισ. που είχε μπλοκάρει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Εσείς επιμένετε ότι τα έργα για το Μετρό Θεσσαλονίκης θα ξεκινούσαν το 2020 ενώ δεν είχατε λύσει βασικά τεχνικά ζητήματα. Δεν υπήρχε καμία υποδομή και πουθενά δεν υπήρχαν ράγες. Αυτά δεν γίνονται ούτε στα κινούμενα σχέδια. Το έργο αυτό ήταν η μεγαλύτερη απάτη του ΣΥΡΙΖΑ, εγκαινιάζοντάς το με μουσουμάδες», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Καραμανλής.

Ταυτόχρονα, κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι με τη στάση του ενθαρρύνει τις διαδηλώσεις και τις προσφυγές για να καθυστερήσει το έργο.

«Κάποιος κερδίζει από τις καθυστερήσεις και αυτός δεν είναι οι Θεσσαλονικείς αλλά ο ανάδοχος», σημείωσε.

Όπως διαβεβαίωσε ο κ. Καραμανλής, έχουν «ήδη αφιχθεί οι 15 από τις 18 συρμούς και είναι σε εξέλιξη οι δοκιμές τους».

«Αυτό αποδεικνύει ότι το έργο προχωρά. Δώσαμε λύση στο σταθμό Βενιζέλου. Η προσπάθειά μας για την ανάπτυξη της Θεσσαλονίκης συνεχίζεται αμείωτη και η πόλη δεν θα έχει καμία σχέση με τη πόλη που ήταν επί των δικών σας ημερών των μουσουμάδων», τόνισε ο κ. Καραμανλής.