Skip to main content

Καραμανλής: Eκπτωτικά προγράμματα στις συγκοινωνίες για τους εμβολιασμένους

Η σκέψη του υπουργείου είναι να επανέλθουν τα εκπτωτικά προγράμματα, τα οποία ίσχυαν και στην πρώτη καραντίνα για τους κατόχους καρτών διαδρομών.

Εκπτωτικά προγράμματα στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς για όσους έχουν εμβολιαστεί, σχεδιάζει η κυβέρνηση ,σύμφωνα με τον προγραμματισμό του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών. Επίσης μελετά την περαιτέρω ενίσχυση των συγκοινωνιών εν μέσω πανδημίας.

Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κ. Καραμανλής, σε συνέντευξή του στο Action24 στάθηκε ιδιαίτερα στο γεγονός ότι προέχει η ασφάλεια των πολιτών και των εργαζομένων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, επισημαίνοντας ότι βήμα – βήμα, τους τελευταίους 24 μήνες, γίνεται μια τεράστια προσπάθεια να αυξηθούν τα δρομολόγια, είτε με τη σύμπραξη με τα ΚΤΕΛ, είτε με το leasing των λεωφορείων.

«Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να κυκλοφορούν, πλέον, περισσότερα λεωφορεία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και κατ’ επέκταση να αυξηθούν τα δρομολόγια και να μειωθούν οι χρονοαποστάσεις», είπε ο υπουργός, τονίζοντας πως όταν ανέλαβε η ΝΔ κυκλοφορούσαν μόλις 850 λεωφορεία, ενώ τώρα έχουν φτάσει τα 1.300, το εισιτήριο από 1,40 έχει μειωθεί στο 1,20, ενώ, για πρώτη φορά εδώ και πολλά χρόνια, έγιναν προσλήψεις οδηγών και τεχνικών.

Για τα κίνητρα προς όσους κάνουν το εμβόλιο, ή το έχουν ήδη κάνει, η σκέψη είναι να επανέλθουν τα εκπτωτικά προγράμματα, τα οποία ίσχυαν και στην πρώτη καραντίνα για τους κατόχους μηνιαίων, 2μηνιαίων και 6μηνιαίων καρτών απεριορίστων διαδρομών.  

«Τα 2/3 των επιβατών χρησιμοποιούν αυτές τις κάρτες και πρέπει να πείσουμε τους συμπολίτες μας να χρησιμοποιήσουν, το μόνο όπλο που έχουμε απέναντι και στη μετάλλαξη Δέλτα, το εμβόλιο και να είναι πιο προσεκτικοί. Ακόμη, σκοπεύουμε να αυξήσουμε τα rapid tests στους εργαζόμενους και να εντατικοποιήσουμε τους καθαρισμούς των οχημάτων».

Ο υπουργός επανέλαβε ότι τα μέτρα κατά της διασποράς της COVID-19 στα ΜΜΜ τηρούνται, ενώ είναι σχεδόν καθολική η χρήση της μάσκας. Σε σχετικό ερώτημα για το εάν μπορεί να γίνει υποχρεωτικός ο εμβολισμός των εργαζομένων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς υπογράμμισε ότι η προτιμότερη λύση είναι η πειθώ και ευχαρίστησε για άλλη μια φορά τους εργαζόμενους για τη μεγάλη προσπάθεια που καταβάλλουν, αυτή τη δύσκολη περίοδο.