Skip to main content

Καραμανλής:Αυτοί είναι οι λόγοι που ακυρώθηκε ο διαγωνισμός για τα 750 λεωφορεία

Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών αναφέρθηκε εκ νέου στην ακύρωση του διαγωνισμού της προηγούμενης κυβέρνησης, παραθέτοντας απόσπασμα από την απόφαση.

Νέα αναφορά στην ακύρωση του διαγωνισμού που είχε προκηρύξει ο ΣΥΡΙΖΑ επί κυβερνήσεώς του για την προμήθεια 750 λεωφορείων έκανε με ανάρτησή του στο Facebook ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Αχ. Καραμανλής.

Ο υπουργός παρέθεσε αντίγραφο αποσπάσματος από την απόφαση της Αρχής Εξέτασης Προδικαστικών Προσφύγων αναφέροντας πως «η παραπλάνηση και τα fake news έχουν και ένα όριο. Για να τελειώνουμε με την καραμέλα της δήθεν ακύρωσης από την Κυβέρνηση διαγωνισμού για αγορά 750 λεωφορείων:

Η Αρχή Εξέτασης Προδικαστικών Προσφύγων, μια ανεξάρτητη αρχή, αποφάσισε το καλοκαίρι του 2019 την ακύρωση του διαγωνισμού Σπίρτζη στο σύνολό του. Για του λόγου το αληθές η απόφαση αυτούσια στο link: https://www.aepp-procurement.gr/.../Apofasi-859-2019.pdf

Γιατί ακυρώθηκε ο διαγωνισμός; Σύμφωνα με την ανεξάρτητη αρχή:

1. παραβίαζε ευθέως διατάξεις εθνικής και ευρωπαϊκής νομοθεσίας

2. περιελάβανε δυσανάλογες και υπερβολικές τεχνικές προδιαγραφές

3. ερχόταν σε σύγκρουση με τις αρχές του ελεύθερου ανταγωνισμού

4. δημιουργούσε ερωτηματικά ως προς την χρηματοδότηση της διακήρυξης» έγραψε ο υπουργός.

Υπενθυμίζεται πως για την ακύρωση του διαγωνισμού είχε απαντήσει σε σχετική επίκαιρη ερώτηση και στη Βουλή την περασμένη Δευτέρα.

Διαβάστε σχετικά: Καραμανλής σε ΣΥΡΙΖΑ: Αυξήσαμε 70% τα λεωφορεία στους δρόμους της Θεσσαλονίκης

Η ανάρτηση του υπουργού: