Skip to main content

Καράογλου: Δεν αδικώ όσους βλέπουν πρόωρες εκλογές-Σε τρία χρόνια η κυβέρνηση τα είδε όλα

Ο βουλευτής τόνισε ότι η πληθωριστική πίεση δεν επιτρέπει στους πολίτες να αισθανθούν στην τσέπη τους ούτε τις μειώσεις των φόρων

«Στην πολιτική ο καθένας δικαιούται να έχει την άποψή του και να κάνει τις εκτιμήσεις του. Δεν αδικώ αυτούς που διαβάζουν τα συμπτώματα ως πρόωρες εκλογές. Προφανώς εντείνει το όλο σκηνικό και η υπερκινητικότητα, που υπάρχει από όλους τους συναδέλφους».

Τα παραπάνω υπογράμμισε μεταξύ άλλων, ο πρώην υπουργός και βουλευτής της ΝΔ, Θεόδωρος Καράογλου, σε συνέντευξή του στο Radio North 98, συμπληρωνοντας ότι «οι εκλογές θα γίνουν, όταν το απαιτεί το συμφέρον της χώρας».

Αναφερόμενος στα μέτρα της κυβέρνησης για την ανακούφιση των πολιτών από την εντεινόμενη ενεργειακή κρίση ο πρώην υπουργός επεσήμανε ότι η κυβέρνηση προσπάθησε να αμβλύνει όσο περισσότερο μπορεί το πρόβλημα. «Δεν λέω ότι μπορεί να επιλύσει εξ ολοκλήρου το πρόβλημα γιατί υπάρχει μεγάλη ανάγκη για πάρα πολλά χρήματα, τα οποία δεν έχουμε και γι αυτό το λόγο παλεύουμε σε δύο επίπεδα. Το ένα επίπεδο είναι της Ευρωπαϊκής Ένωσης και το δεύτερο επίπεδο είναι το επίπεδο της χώρας»

Ο κ. Καράογλου τόνισε ότι η πληθωριστική πίεση δεν επιτρέπει στους πολίτες να αισθανθούν στην τσέπη τους ούτε τις μειώσεις των φόρων αλλά ούτε και την αύξηση του κατώτατου μισθού. «Προφανώς μας προβληματίζει, προφανώς μας στεναχωρεί. Είναι αλήθεια όμως ότι η κυβέρνηση αυτή, κλείνουμε σε λίγες ημέρες τα τρία χρόνια, στα τρία χρόνια αυτά, τα είδε όλα!»

Τέλος, κληθείς να σχολιάσει ότι ευρωπαϊκοί παράγοντες καλοβλέπουν το σενάριο συνεργασίας της ΝΔ με τον ΣΥΡΙΖΑ το απέκλεισε με τα σημερινά, όπως είπε, δεδομένα. Διευκρίνισε ωστόσο ότι «υποθετικά, αν προκύψει ένα μεγάλο εθνικό ζήτημα, που προσωπικά πιστεύω ότι δεν θα υπάρξει γιατί η Τουρκία πουλάει τσαμπουκά τόσο - όσο, τότε θα αποκλείσω εγώ συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ; Και με τον διάολο θα συνεργαστούμε προκειμένου να βοηθήσουμε τη χώρα. Εν πάση περιπτώσει είναι ένα σενάριο, που είναι πολύ μακρινό», κατέληξε ο κ. Καράογλου.