Skip to main content

Καράογλου: Ευαγγέλιο της ελληνικής φυλής ο Μακεδονικός Αγώνας

Ο υφυπουργός τόνισε ότι ο Μακεδονικός Αγώνας διδάσκει και παραδειγματίζει πως πρέπει ενωμένοι να αντιμετωπίζουμε τις αυξημένες προκλήσεις των καιρών.

Ο Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης), κ. Θεόδωρος Καράογλου, εκπροσώπησε την Κυβέρνηση στις εκδηλώσεις μνήμης που πραγματοποιήθηκαν σήμερα στη Θεσσαλονίκη για τον εορτασμό του Μακεδονικού Αγώνα.

Το πρωί παρέστη στην επιμνημόσυνη δέηση που τελέστηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου και κατέθεσε στεφάνι στον αδριάντα του Παύλου Μελά και των Μακεδονομάχων.

Στο μήνυμά του, μετά την ολοκλήρωση της τελετής, ο κ. Καράογλου αναφέρει ότι: «ο Μακεδονικός Αγώνας υπήρξε το “Ευαγγέλιο της ελληνικής φυλής” όπως είπε ο Ελευθέριος Βενιζέλος και η εποποιία του Ελληνισμού που άνοιξε το δρόμο για την οριστική απελευθέρωση της Μακεδονίας μας. Ο Μακεδονικός Αγώνας διδάσκει και παραδειγματίζει πως πρέπει ενωμένοι να αντιμετωπίζουμε τις αυξημένες προκλήσεις των καιρών και πως τίποτα δεν μας χαρίστηκε. Απαιτείται ομόνοια, συστράτευση και διαρκής επαγρύπνηση ώστε να προφυλάξουμε τα κεκτημένα και να αποδείξουμε ότι μέσα μας ζει ακόμα το πνεύμα του Μακεδονικού Αγώνα».