Skip to main content

Καράογλου: Η επένδυση στο Ελληνικό συμβολίζει τη νέα Ελλάδα

Ο βουλευτής Θεσσαλονίκης χαρακτήρισε το έργο σύγχρονο, οικολογικό, φιλικό προς το περιβάλλον, το οποίο συμβολίζει τη νέα Ελλάδα.

Η επένδυση στο Ελληνικό δίνει «μακροπρόθεσμη επενδυτική προοπτική στη χώρα» επισήμανε ο Θεόδωρος Καράογλου στην Ολομέλεια της Βουλής, κατά τη συζήτηση του σχεδίου νόμου του υπουργείου Οικονομικών «για το μεγαλύτερο», όπως είπε, «επενδυτικό εγχείρημα στη χώρα μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004».

Για τον κ. Καράογλου «η επικύρωση της σύμβασης για το Ελληνικό από τη Βουλή των Ελλήνων δεν αποτελεί το τέλος μιας περιόδου αλλά την έναρξη μιας νέας εποχής για τη μεγαλύτερη αστική ανάπλαση στην Ευρώπη, η οποία θα συμπαρασύρει μεγάλες επενδύσεις στις όμορες περιοχές».

«Πρόκειται», σημείωσε, «για ένα έργο σύγχρονο, οικολογικό, φιλικό προς το περιβάλλον, το οποίο συμβολίζει τη νέα Ελλάδα που οραματιζόμαστε».

Αναφερόμενος στους κυβερνητικούς χειρισμούς χάρη στους οποίους η επένδυση μπήκε σε ασφαλή τροχιά υλοποίησης, ο Βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας επισήμανε ότι «είναι η απόδειξη πως όταν υπάρχει πολιτική βούληση και αποφασιστικότητα η κρατική μηχανή έχει τις δυνατότητες και κυρίως τις ικανότητες να δουλέψει σε ρυθμούς συνεργασίας και σύμπνοιας. Αποδείξαμε πως όταν θέλεις κάτι πραγματικά, τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο» τόνισε.

Και συνέχισε: «Όσο η αξιωματική αντιπολίτευση παραμένει εγκλωβισμένη μεταξύ Κουφοντίνα και Μαρξ εμείς παράγουμε αποτελέσματα. Όσο η αντιπολίτευση εχθρεύεται τις επενδύσεις, εμείς καλωσορίζουμε τις σωστές και σοβαρές επενδυτικές προτάσεις, ανοίγοντας λεωφόρους προόδου. Όσο η αξιωματική αντιπολίτευση οργανώνει διαδηλώσεις εν μέσω πανδημίας και βάζει τρικλοποδιά στη χώρα, εμείς σχεδιάζουμε το αύριο. Όσο η αντιπολίτευση επενδύει στα τρολ του διαδικτύου εμείς βελτιώνουμε τον αληθινό κόσμο των ανθρώπων».

Επίσης, ο κ. Καράογλου έκανε ειδική επισήμανση στην τροπολογία που συμπεριλήφθηκε στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών και αφορά στη ρύθμιση για τις αποζημιώσεις των πρώην εργαζομένων στην Ελληνική Βιομηχανία Οχημάτων, θέμα για το οποίο έχει δείξει έντονο ενδιαφέρον. Σύμφωνα με την τροπολογία τα ποσά που καταβάλλονται είναι ανεκχώρητα και ακατάσχετα, γεγονός που σημαίνει ότι δεν δεσμεύονται και δεν συμψηφίζονται με τυχόν βεβαιωμένα χρέη των δικαιούχων. Όπως είπε, πρόκειται για εξέλιξη η οποία θεραπεύει μια «πληγή» που ταλαιπωρούσε ένα μεγάλο αριθμό εργαζομένων στην πρώην ΕΛΒΟ αφού επιλύει την καθυστέρηση που παρατηρήθηκε σε ένα βασικό εργασιακό τους δικαίωμα.

Κλείνοντας την ομιλία του, ο κ. Καράογλου χαρακτήρισε την επέτειο των 200 χρόνων από την Εθνική παλιγγενεσία ως ορόσημο για την ουσιαστική αναγέννηση της ελληνικής οικονομίας. «Η επέτειος των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821 σηματοδοτεί την ευκαιρία για μια νέα επανάσταση. Μιλώ για επανάσταση οικονομική, αναπτυξιακή, επενδυτική. Μια επανάσταση προόδου, η οποία θα αναδιαμορφώσει τη χώρα και θα βελτιώσει σημαντικά τη θέση της στο διεθνές περιβάλλον, τη στιγμή που η παγκόσμια οικονομία αναδιαρθρώνεται εξαιτίας της πανδημίας. Με αφορμή την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου, το 2021 γίνεται αφετηρία να καθιερωθεί η Ελλάδα ως αξιόπιστος εταίρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και να κάνουμε ως χώρα ένα ισχυρό επενδυτικό come back».