Skip to main content

Καράογλου: Η κυβέρνηση κρατά τον λόγο της για τα μεγάλα έργα στη Β. Ελλάδα

Η Βόρεια Ελλάδα αλλάζει, εξελίσσεται, προοδεύει και στέκεται ξανά στα πόδια, υπογραμμίζει ο βουλευτής της ΝΔ Θεόδωρος Καράογλου

Την απόφαση της κυβέρνησης να εντάξει στο Ταμείο Ανάκαμψης το έργο μετατροπής της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης-Έδεσσας σε σύγχρονο αυτοκινητόδρομο σχολίασε ο Βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Θεόδωρος Καράογλου.

Διαβάστε: Στο Ταμείο ανάκαμψης η Εθνική Οδός Θεσσαλονίκης - Έδεσσας - Γίνεται αυτοκινητόδρομος

«Η κυβέρνηση τΗ Βόρεια Ελλάδα αλλάζει, εξελίσσεται, προοδεύει και στέκεται ξανά στα πόδιαης Νέας Δημοκρατίας και ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης έχουν αποδείξει πως κρατούν το λόγο τους και τιμούν τις δεσμεύσεις τους για τα μεγάλα αναπτυξιακά έργα που αφορούν στη Βόρεια Ελλάδα. Η απόφαση να ενταχθεί στο Ταμείο Ανάκαμψης το έργο μετατροπής της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης-Έδεσσας σε σύγχρονο αυτοκινητόδρομο, ικανοποιεί ένα πάγιο και πάνδημο αίτημα των κατοίκων και των παραγωγικών φορέων της Π.Ε. Πέλλας, αφού βάζει τέλος στον συγκοινωνιακό αποκλεισμό της ευρύτερης περιοχής από την Εγνατία Οδό», αναφέρει σε δήλωσή του.

Όπως σημειώνει ο κ. Καράογλου, «πλέον ένα κομβικό έργο για την ανάπτυξη της Κεντρικής Μακεδονίας, το οποίο για δεκαετίες παρέμενε ως εξαγγελία, αποκτά εγγυημένη χρηματοδότηση και σαφή ορίζοντα ολοκλήρωσης. Παράλληλα διασφαλίζεται η ασφαλής μετακίνηση των επιβατών και η απρόσκοπτη διακίνηση εμπορευμάτων, δίνοντας πολύτιμες ανάσες σε δεκάδες οικονομικούς κλάδους».

«Με την ιδιότητα του Υφυπουργού Εσωτερικών, αρμόδιου για θέματα Μακεδονίας και Θράκης, είχα την ευκαιρία να διαπιστώσω το προσωπικό ενδιαφέρον του πρωθυπουργού για το συγκεκριμένο έργο στις συσκέψεις που πραγματοποιούνταν στο Διοικητήριο. Πλέον η μετατροπή της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης-Έδεσσας σε σύγχρονο αυτοκινητόδρομο προστίθεται στην υλοποίηση του Τεχνολογικού Πάρκου 4ης Γενιάς «Thess Intec», στην ανάπλαση της ΔΕΘ-HELEXPO, στην κατασκευή της νέας Εσωτερικής Περιφερειακής Οδού της Θεσσαλονίκης (fly over), στην ανάπτυξη του ΟΛΘ και τα υπόλοιπα σημαντικά έργα υποδομών που αποκτούν σάρκα και οστά τους τελευταίους 18 μήνες. Τα έργα μιλούν!  της χάρη στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη Νέα Δημοκρατία», καταλήγει.