Skip to main content

Καράογλου: Ηχηρό ΟΧΙ σε όσους φαντασιώνονται αναβιώσεις αυτοκρατοριών

Το μήνυμα του υφυπουργού Εσωτερικών (τομέας Μακεδονίας - Θράκης), Θεόδωρου Καράογλου για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.

«Η 28η Οκτωβρίου είναι ημέρα μνήμης και τιμής για τον Ελληνισμό, καθώς το έπος του 1940 παρακίνησε την παγκόσμια κοινότητα να μιλά για το μεγαλείο και την προσφορά της Ελλάδας στη μάχη κατά του φασισμού και υπέρ της ελευθερίας» αναφέρει στο μήνυμά του για την εθνική επέτειο ο υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης), Θεόδωρος Καράογλου.

Και προσθέτει: «Παράλληλα είναι πηγή εθνικής ανάτασης και ενότητας, αφού αποτελεί φωτεινό ορόσημο των αγώνων του Έθνους μας για προοπτική και ελπίδα.

Είμαστε ευγνώμονες στους ήρωες που μας άφησαν ακατάλυτες παρακαταθήκες να λέμε βροντερό "ΟΧΙ" σε όσους επιβουλεύονται τα κυριαρχικά μας δικαιώματα και την εθνική μας ανεξαρτησία. Να λέμε ηχηρό "ΟΧΙ" στην καταπάτηση της ελευθερίας και στον μεγαλοϊδεατισμό όσων φαντασιώνονται αναβιώσεις αυτοκρατοριών.

Το έπος των γενναίων δείχνει τον δρόμο που πρέπει να βαδίσουμε. Η θυσία τους γεμίζει τις καρδιές μας υπερηφάνεια, θάρρος, υποχρέωση και υπενθυμίζει ότι πρέπει να πορευόμαστε με το εθνικό φρόνημα ψηλά».