Skip to main content

Μπορούμε την υπέρβαση βασιζόμενοι στα δύο «τ» της επιτυχίας

Άρθρο στη Voria.gr του Θεόδωρου Καράογλου, βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας στη Β' Θεσσαλονίκης και πρώην υπουργού Μακεδονίας και Θράκης

του Θεόδωρου Καράογλου*

Οι εξαγγελίες του Κυριάκου Μητσοτάκη από το βήμα της 83ης ΔΕΘ ήταν προτάσεις υπέρβασης της κρίσης. «Αγκάλιασαν» όλους τους Έλληνες και κατέστησαν σαφές πως στην προσπάθεια επανεκκίνησης της χώρας «κανένας δεν θα μείνει πίσω».

Παράλληλα, μίλησαν στην καρδιά και το μυαλό μιας κουρασμένης και πληγωμένης κοινωνίας. Για αυτό και ο Κυριάκος Μητσοτάκης όχι μόνο κέρδισε τις πολιτικές εντυπώσεις αλλά και την εμπιστοσύνη των Ελλήνων, όπως μαρτυρούν οι τελευταίες δημοσκοπήσεις που καταγράφουν ισχυρό προβάδισμα της ΝΔ πάνω από 9 μονάδες στην πρόθεση ψήφου.

Το δομημένο, ρεαλιστικό, υλοποιήσιμο και κοστολογημένο πρόγραμμα που περιέγραψε απαντά στα θεμελιώδη ερωτήματα για το σήμερα και το αύριο της χώρας.  Έχει ως βασικό εργαλείο υλοποίησης τη μείωση των φόρων και των εισφορών, καθώς επίσης και μια σειρά μεγάλων αλλά απαραίτητων αλλαγών στο κράτος και στην οικονομία, οι οποίες θα διαμορφώσουν το απαιτούμενο περιβάλλον σταθερότητας ούτως ώστε να προσελκύσουμε άμεσα  σημαντικές επενδύσεις.

Οι εξαγγελίες για πλήρη κατάργηση των capital controls, η μείωση στο 9% του εισαγωγικού φορολογικού συντελεστή από 22% για εισοδήματα έως 10.000 ευρώ, η μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30% τα επόμενα δυο χρόνια, η κατάργηση του φόρου επιτηδεύματος έως το 2021, η μείωση του φορολογικού συντελεστή για τους αγρότες στο 10%, κινούνται προς αυτήν την κατεύθυνση.

Ταυτόχρονα, όμως, δείχνουν το δρόμο που πρέπει να βαδίσουμε προκειμένου να ανατάξουμε την εθνική οικονομία, να αποκαταστήσουμε τις σχέσεις εμπιστοσύνης μεταξύ θεσμών και πολιτών, να εμπεδώσουμε το αίσθημα ασφάλειας στις γειτονιές, να ενεργοποιήσουμε την κοινωνία των πολιτών και να ενισχύσουμε τη διεθνή παρουσία της χώρας.

Ο τελευταίος στόχος θα επιτευχθεί καθιστώντας απολύτως σαφές προς κάθε κατεύθυνση ότι την επομένη των εκλογών η εποχή των yesmen που εφαρμόζουν Τσίπρας-Καμμένος θα περάσει ανεπιστρεπτί. Και αυτό ο Κυριάκος Μητσοτάκης το απέδειξε ξεκαθαρίζοντας σε όλους τους τόνους ότι η ΝΔ δεν πρόκειται να κυρώσει τη συμφωνία των Πρεσπών ούτε ως αντιπολίτευση, ούτε ως αυριανή κυβέρνηση.

Παράγοντας υπεύθυνη εσωτερική και εξωτερική πολιτική μπορούμε να σηκώσουμε όρθια την Ελλάδα!

Μπορούμε να της δώσουμε τα εφόδια να αποκτήσει και πάλι μια παραγωγική οικονομία, με λιγότερους φόρους και ευέλικτη δημόσια διοίκηση.

Μπορούμε να αντιστρέψουμε το αποπνικτικό φορολογικό περιβάλλον, αρκεί φυσικά να βάλουμε στο επίκεντρο του ενδιαφέροντός μας τους ανθρώπους της αγοράς, των επιχειρήσεων, τους ελεύθερους επαγγελματίες, τους επιστήμονες, τους αγρότες και όλους εκείνους οι οποίοι δίνουν καθημερινά έναν άνισο αγώνα επιβίωσης.

Μπορούμε να προσφέρουμε στους Έλληνες τη χαρά της δημιουργίας, απεγκλωβίζοντάς τους από τη μιζέρια του σήμερα.

Ας βασιστούμε, λοιπόν, στα δυο «τ» της επιτυχίας, το ταλέντο και την τόλμη, που ως λαός διαθέτουμε. Το μεν ταλέντο θα μας βοηθήσει να παράξουμε ιδέες, η δε τόλμη να τις μετατρέψουμε σε ευκαιρίες οι οποίες θα παράξουν προοπτική, πλούτο και ελπίδα.

*Ο Θεόδωρος Καράγογλου είναι βουλευτής της ΝΔ Β' Θεσσαλονίκης και πρώην υπουργός Μακεδονίας και Θράκης