Skip to main content

Καράογλου: O ΣΥΡΙΖΑ πάει για μαλλί και θα βγει… κουρεμένος με την εξεταστική επιτροπή

Σύμφωνα με τον βουλευτή της ΝΔ «ο ΣΥΡΙΖΑ πάει για μαλλί και θα βγει… κουρεμένος με την πρόταση της εξεταστικής επιτροπής».

«Με την πρόταση για σύσταση εξεταστικής επιτροπής ο ΣΥΡΙΖΑ πάει για μαλλί και θα βγει… κουρεμένος» δήλωσε ο κ. Θεόδωρος Καράογλου σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ραδιοφωνικό σταθμό Alpha 96,5.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης της ΝΔ σημείωσε πως η δυνατότητα σύστασης εξεταστικής επιτροπής από τη μειοψηφία είναι μια πρωτοβουλία της Κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη, μετά την τελευταία αναθεώρηση του άρθρου 68 του Συντάγματος, επισημαίνοντας ότι η Νέα Δημοκρατία έχει μια βασική και θεμελιώδη αρχή: «διαφάνεια στα πάντα».

«Υπάρχει μια γνωστή βουκολική παροιμία που λέει ότι η κατσίκα όταν θέλει να φάει ξύλο ξύνεται στην γκλίτσα του τσομπάνη. Αυτό θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ… Εκμεταλλεύεται την αναθεώρηση του άρθρου 68 που έκανε η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, δίνοντας δηλαδή τη δυνατότητα να συσταθεί εξεταστική επιτροπή και από τη μειοψηφία. Εμείς στη ΝΔ έχουμε μια βασική και θεμελιώδη αρχή, διαφάνεια στα πάντα! Δεν είμαστε αρνητικοί στην πρόταση για σύσταση εξεταστικής επιτροπής, αλλά να διερευνήσει όλα τα ζητήματα ξεκινώντας από το 2015.

Από τότε που ανέλαβε η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ώστε να δούμε τι έγινε όλο αυτό το διάστημα. Να θυμηθούμε ποιοι ήταν αυτοί που ήθελαν να στήσουν κανάλια με τα… βοσκοτόπια, τις εξωχώριες εταιρείες Λιβανέζων, τις περίεργες διαδρομές εκατομμυρίων ευρώ, τις δημοσκοπήσεις που μια εβδομάδα πριν τις εθνικές εκλογές του 2019 έδιναν προβάδισμα 10 μονάδων στον ΣΥΡΙΖΑ που τελικά έχασε τις εκλογές με 8,5 μονάδες, πως οι δημοσκοπήσεις αυτές “ψήλωναν” την Χρυσή Αυγή και μια σειρά άλλων ζητημάτων.

Με την πρόταση για σύσταση εξεταστικής επιτροπής ο ΣΥΡΙΖΑ πάει για μαλλί και θα βγει… κουρεμένος», ανέφερε ο κ. Καράογλου.

Σχετικά με την απεργιακή κινητοποίηση των εκπαιδευτικών για τη διαδικασία αξιολόγησης, ο Βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας αναρωτήθηκε γιατί να φοβάται κάποιος την αξιολόγηση όταν είναι εντάξει στη δουλειά του;

Όπως είπε: «Εφαρμόζουμε το κυβερνητικό πρόγραμμα της ΝΔ. Από την αρχή είπαμε ότι θα υπάρξει αξιολόγηση των εκπαιδευτικών και είναι λογικό και αυτονόητο να υπάρχει.

Καθημερινά αξιολογούμαστε όλοι μας! Δεν καταλαβαίνω γιατί κάποιος φοβάται να αξιολογηθεί όταν είναι εντάξει στη δουλειά του; Κατανοώ την αγωνία γιατί είναι κάτι καινούργιο και πρωτόγνωρο ως διαδικασία, άρα είναι λογικό κάποιοι να ανησυχούν, αλλά αυτό δεν σημαίνει τίποτα».

Και συνέχισε: «Οι καλοί εκπαιδευτικοί δεν έχουν να φοβούνται τίποτα. Από εκεί και πέρα η Κυβέρνηση έχει εντολή να εφαρμόσει το πρόγραμμα της και αυτό θα κάνει».