Skip to main content

Καράογλου: Πληθαίνουν τα όπλα στη φαρέτρα για να πολεμήσουμε την πανδημία

Ο βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης της ΝΔ επισκέφθηκε της δημοτικές ενότητες Χαλκηδόνος και Κουφαλίων - Τι σύζητησε με τους επικεφαλής περιοχών

«Τα επόμενα βήματα διαχείρισης του επιδημικού κύματος, τα δεδομένα που προκύπτουν από την ανάλυση των επιδημικών δεικτών, τα self tests και οι συμπληρωματικές πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει η κυβέρνηση για να απαλύνει τις οικονομικές συνέπειες της πανδημίας», σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ήταν ορισμένα από τα θέματα που συζήτησε ο κ. Θεόδωρος Καράογλου με τους επικεφαλής των Δημοτικών Ενοτήτων Χαλκηδόνος και Κουφαλίων.

Ο κ. Καράογλου, σύμφωνα με την ανακοίνωση, άκουσε με προσοχή τα ζητήματα που απασχολούν τους δημότες και ιδίως εκείνα που άπτονται της αποτελεσματικής λειτουργίας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Επίσης απάντησε, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, στις ερωτήσεις που του έθεσαν για το τι μέλλει γενέσθαι με την αντιμετώπιση του κορωνοϊού, εξήγησε αναλυτικά και με παραδείγματα το κυβερνητικό σχέδιο για την επόμενη ημέρα της πανδημίας και την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας, το οποίο ενισχύθηκε με επιπλέον πιστώσεις 3 δισεκατομμυρίων ευρώ, ενώ απηύθυνε έκκληση στις μεγαλύτερες ηλικίες και τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες να σπεύσουν να εμβολιαστούν και να μην αμελούν μια ουσιαστική κίνηση αυτοπροστασίας. «Το τείχος ανοσίας πρέπει να ξεκινήσει από εκείνους που απειλούνται περισσότερο» ήταν η χαρακτηριστική του αναφορά.

Μέσα από το διάλογο που πραγματοποιήθηκε ο βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας προέτρεψε τους συνομιλητές του να αυξήσουν το βαθμό προσοχής όσον αφορά στην τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων, διευκρινίζοντας ότι τα self tests είναι ένα πολύτιμο εργαλείο και όχι η απάντηση της επιστήμης στον κορωνοϊό. «Η χρήση τους σε καμία περίπτωση δεν συνεπάγεται χαλάρωση των μέτρων αυτοπροστασίας» σημείωσε.

Μετά το τέλος της επίσκεψης του στις Δημοτικές Ενότητες Κουφαλίων και Χαλκηδόνος, ο κ. Καράογλου έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Πριν λίγο καιρό ο κ. Τσίπρας θεωρούσε ανέφικτο να φτάσουμε ως χώρα τους 25.000 εμβολιασμούς ημερησίως. Για μια ακόμα φορά η πραγματικότητα, με την οποία έχει πάρει διαζύγιο, τον διαψεύδει. Οι εμβολιασμοί έχουν ξεπεράσει τους 55.000 καθημερινά, την ίδια στιγμή που “ανοίγουν” νέες πλατφόρμες για τις ηλικιακές ομάδες που μπορούν να εμβολιαστούν και η επιχείρηση “ελευθερία” βρίσκεται σε εξέλιξη με ταχείς ρυθμούς. Αφήνουμε τον ΣΥΡΙΖΑ στην πολιτική του μιζέρια και στην εσωστρέφειά του.

Πλέον, με την προσθήκη των self  tests, πληθαίνουν τα όπλα που έχουμε στη φαρέτρα για να πολεμήσουμε την πανδημία. Κοιτάζουμε την επόμενη ημέρα με μεγαλύτερη αισιοδοξία, ανοίγουμε σταδιακά την κοινωνία, παίρνουμε πίσω τις ζωές μας. Ημέρα με την ημέρα ξεριζώνουμε το φόβο και θωρακίζουμε υγειονομικά τους συμπατριώτες μας. Το δίλημμα δεν είναι καραντίνα ή κανονικότητα αλλά υπευθυνότητα ή υποτροπή».

Το σημερινό πρόγραμμα του κ. Καράογλου περιελάμβανε συναντήσεις με την Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Κουφαλίων κα. Χρύσα Γκαλιπίδου, παρουσία του Δημάρχου Χαλκηδόνος κ. Σταύρου Αναγνωστοπούλου, τον Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Νέας Χαλκηδόνας κ. Αναστάσιο Μπαλτατζή, τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Μικρού Μοναστηρίου κ. Θόδωρο Πετρούση, παρουσία του Δημοτικού Συμβούλου κ. Κώστα Κορώνα, τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Αδένδρου κ. Χρήστο Νύχτα, τον Δημοτικό Σύμβουλο Χαλκηδόνος και Διευθύνοντα Σύμβουλο της «Γαλακτοκομικής Χαλκηδόνας Α.Ε.» κ. Αντώνη Καραγεώργο, η επιχείρηση του οποίου εξάγει αποξηραμένο τυρί και κυριαρχεί στην αγορά των ΗΠΑ, καθώς και τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Βαλτοχωρίου κ. Νίκο Μίγκα. Επίσης, επισκέφθηκε το Αστυνομικό Τμήμα Χαλκηδόνος, το Τμήμα Τροχαίας Χαλκηδόνος και το Τμήμα Ασφαλείας Χαλκηδόνος, καθώς και τα γραφεία του ΤΟΕΒ Μικρού Μοναστηρίου, όπου συναντήθηκε και είχε συνεργασία με τον Πρόεδρο του ΤΟΕΒ κ. Αθανάσιο Κορώνα.