Skip to main content

Καράογλου: Ψήφος εμπιστοσύνης στη Βόρεια Ελλάδα η επένδυση της PFIZER

Ο υφυπουργός Μακεδονίας και Θράκης Θεόδωρος Καράογλου υποδέχθηκε στο Διοικητήριο τον CEO του φαρμακευτικού κολοσσού PFIZER.

Εθιμοτυπική συνάντηση με τον Δρ. Άλμπερτ Μπουρλά, Chairman elect and Chief Executive  Officer (CEO) του φαρμακευτικού κολοσσού της PFIZER, είχε σήμερα στο Διοικητήριο ο κ. Θεόδωρος Καράογλου.

Ο Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης) καλωσόρισε τον Δρ. Μπουρλά στη Θεσσαλονίκη και τον συνεχάρη για την αναγόρευση του σε επίτιμο διδάκτορα του Τμήματος Ιατρικής της Σχολής Επιστημών Υγείας του ΑΠΘ.

Η συζήτηση που ακολούθησε επικεντρώθηκε στα βήματα που πρέπει να υλοποιηθούν ώστε, εντός του 2020, να λειτουργήσει στη Θεσσαλονίκη το ένα από τα έξι κέντρα ψηφιακής τεχνολογίας, τεχνητής νοημοσύνης και ανάλυσης μεγάλων δεδομένων, που θα δημιουργήσει διεθνώς ο Αμερικανικός κολοσσός.

Όπως είναι γνωστό, πρόκειται για μια σημαντική επένδυση η οποία, σε σύντομο χρονικό διάστημα, θα δημιουργήσει στην πόλη της Θεσσαλονίκης 200 νέες θέσεις εργασίας για ηλεκτρολόγους, μηχανικούς και μηχανικούς ηλεκτρονικών υπολογιστών, με την προοπτική να γίνουν ακόμη περισσότερες.  

Σε δήλωσή του, μετά το τέλος της συνάντησης, ο κ. Καράογλου, όπως αναφέρεται στη σχετική ενημέρωση, εστίασε στο «μήνυμα» που στέλνει η PFIZER σε όλον τον κόσμο, με την επιλογή της να βάλει τη Θεσσαλονίκη και την Ελλάδα γενικότερα στον παγκόσμιο ερευνητικό χάρτη.

Όπως ανέφερε: «Καλωσορίζω στη Θεσσαλονίκη τον Δρ. Μπουρλά και την PFIZER. Η απόφασή τους να λειτουργήσει στην πόλη μας το ένα από τα έξι digital hub που σχεδιάζουν να δημιουργήσουν σε παγκόσμιο επίπεδο, είναι μια πολύτιμη ψήφος εμπιστοσύνης στο ταλαντούχο ανθρώπινο δυναμικό που έχουμε στη Βόρεια Ελλάδα, καθώς και στις μεγάλες οικονομικές δυνατότητες που αναδεικνύονται τους τελευταίους μήνες. Επιπρόσθετα, αποδεικνύει πως η Ελλάδα αποτελεί έναν ασφαλή επενδυτικό προορισμό.

» Το Υπουργείο Εσωτερικών (Τομέας Μακεδονίας και Θράκης) είναι σύμμαχος σε κάθε ενέργεια που θα απαιτηθεί προκειμένου η συγκεκριμένη επένδυση να αποτελέσει την απαρχή για καλύτερα χρόνια, πιο δημιουργικά και αποδοτικά, στην περιοχή της χωρικής μας ευθύνης.

» Επιτέλους, η Μακεδονία και η Θράκη ανοίγουν τα φτερά τους στη νέα εποχή. Μέσα από σωστό σχεδιασμό, συντονισμό και σκληρή δουλειά, καθιερώνονται στη συνείδηση των διεθνών αγορών ως κόμβος επιχειρηματικών πρωτοβουλιών.

» Με τον νέο προϋπολογισμό που υπερψηφίστηκε την Τετάρτη και τις πολιτικές πρωτοβουλίες που ανέλαβε ο Πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης και η Κυβέρνηση της ΝΔ, διαμορφώνουμε το κατάλληλο περιβάλλον ώστε η Βόρεια Ελλάδα και η πατρίδα μας γενικότερα, να υποδεχθούν ακόμη περισσότερες μεγάλες επενδύσεις.

» Στο πλαίσιο αυτό προέτρεψα τον Δρ. Μπουρλά να γίνει "πρεσβευτής" της Θεσσαλονίκης. Όχι με τη στενή έννοια του όρου, αλλά με την προσδοκία πως η επενδυτική "σπίθα" που ανάβει στη Μακεδονία και τη Θράκη να κινητροδοτήσει και άλλους μεγάλους ομίλους να ακολουθήσουν το παράδειγμα της PFIZER».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο Δρ. Άλμπερτ Μπουρλά ευχαρίστησε τον κ. Καράογλου και στο πρόσωπό του τον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, για την έμπρακτη υποστήριξη που δείχνει η Κυβέρνηση στην επενδυτική πρωτοβουλία της PFIZER.

Σημείωσε, επίσης, ότι είναι υπερήφανος για το γεγονός πως η συγκεκριμένη επένδυση υλοποιείται στον τόπο καταγωγής του και ευχήθηκε η κίνηση αυτή να αποτελέσει την απαρχή μιας γόνιμης και εποικοδομητικής συνεργασίας του ομίλου PFIZER με την Ελλάδα.