Skip to main content

Καράογλου: Στεκόμαστε δίπλα σε εργαζόμενους, επαγγελματίες, άνεργους

Ο υφυπουργός Εσωτερικών Θεόδωρος Καράογλου συναντήθηκε τη διμελή αντιπροσωπεία που εκπροσωπεί εργατικά σωματεία της Θεσσαλονίκης

"Στις δύσκολες στιγμές που περνά η Ελλάδα εξαιτίας του κορωνοϊού, η κυβέρνηση στέκεται εμπράκτως δίπλα σε εργαζόμενους, επαγγελματίες, ανέργους και επιχειρήσεις" τόνισε ο υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης), κ. Θεόδωρος Καράογλου, στη διμελή αντιπροσωπεία που εκπροσωπεί εργατικά σωματεία της Θεσσαλονίκης υπό τη σκέπη του ΠΑΜΕ και η οποία θέλησε να του εκφράσει τις ανησυχίες της αναφορικά με τις επιπτώσεις στην αγορά εργασίας εξαιτίας της συρρίκνωσης της οικονομικής δραστηριότητας.

Αναφερόμενος στο δίχτυ προστασίας που "άπλωσε" η Κυβέρνηση στο σύνολο των εργαζομένων και των επιχειρήσεων, τόσο εκείνων που ανεστάλη η λειτουργία τους όσο και εκείνων που συνεχίζεται κανονικά, ο κ. Καράογλου υπενθύμισε πως όλα τα ευνοϊκά μέτρα στήριξης που έλαβε το Κράτος συνδέονται άρρηκτα με τη ρήτρα διατήρησης των θέσεων εργασίας.

"Βρισκόμαστε σε διαρκή επαγρύπνηση" σημείωσε, προσθέτοντας ότι "η μάχη για τη διαφύλαξη της δημόσιας υγείας δεν θα επιτρέψουμε να γίνει "ευκαιρία" για ορισμένους ασυνείδητους να προχωρήσουν σε εργοδοτικές ασυδοσίες και αυθαιρεσίες".

Και συνέχισε: "Τα μέτρα που λάβαμε ανταποκρίνονται στη σοβαρότητα των καταστάσεων, συμβάλλοντας τα μέγιστα ώστε μόλις ολοκληρωθεί νικηφόρα η μάχη που δίνουμε, η οικονομία μας να είναι ισχυρή και η κοινωνία μας όρθια και υγιής".

Αναφορικά με την απόφαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας να εντάξει την Ελλάδα στο έκτακτο πρόγραμμα αγοράς κρατικών τίτλων 750 δισεκατομμυρίων ευρώ και στο καθεστώς QE, ο υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης) επισήμανε οτι πρόκειται για μια μεγάλη επιτυχία που καταγράφεται για πρώτη φορά από το 2015, όταν ξεκίνησε η ποσοτική χαλάρωση.

"Είναι κίνηση έμπρακτης στήριξης που αποκλιμακώνει το κόστος δανεισμού της χώρας και εξασφαλίζει μεγάλη ρευστότητα στην πραγματική οικονομία, ενώ παράλληλα αποτελεί απόδειξη της ακλόνητης εμπιστοσύνης με την οποία περιβάλλουν οι Ευρωπαίοι εταίροι μας την Κυβέρνηση του Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη" δήλωσε σχετικά ο κ. Καράογλου.