Skip to main content

Καράογλου: Στην πρώτη γραμμή η ανάπλαση ΔΕΘ και Thess Intec

Οι προτεραιότητες του υφυπουργού Εσωτερικών, τομέα Μακεδονίας- Θράκης, Θεόδωρου Καράογλου. Τι δήλωσε σε εκδήλωση για την κοπή της Βασιλόπιτας

Η ανάπλαση της ΔΕΘ βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των προτεραιοτήτων του υφυπουργού Εσωτερικών, τομέα Μακεδονίας- Θράκης, Θεόδωρου Καράογλου όπως τόνισε ο ίδιος σε δηλώσεις που έκανε σε δημοσιογράφους στο περιθώριο της εκδήλωσης για την κοπή της Βασιλόπιτας που πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα στο ΥΜΑΘ.

«Είναι πολύ σημαντικό. Έχουμε χρονοδιάγραμμα το 2026 και πιστεύουμε ότι με αφορμή τα 100 χρόνια από την πρώτη έκθεση το 1926 να είμαστε στον νέο εκθεσιακό χώρο και παράλληλα το 50% του σημερινού χώρου να είναι κτήμα των Θεσσαλονικέων», σημείωσε.

Δεύτερος στόχος για τον οποίο -όπως σημείωσε ο κ. Καράογλου- το υπουργείο του εργάζεται καθημερινά είναι η δημιουργία του τεχνολογικού πάρκου Thess Intec, το οποίο απαιτεί μια σειρά διαδικασιών τις οποίες ο πρωθυπουργός θέλει να δει ολοκληρωμένες στα επόμενα δύο χρόνια.

Ακόμα, ο υφυπουργός έχει θέσει ως στόχο να «βοηθήσει τις επιχειρήσεις στον εκσυγχρονισμό τους και στην ανανέωση του εξοπλισμού τους με τη διεύθυνση των ιδιωτικών επενδύσεων και τους αναπτυξιακούς νόμους που τρέχουν».

Αναφερόμενος στην εκδήλωση της κοπής πίτας στην οποία καλέστηκαν προξενικές αρχές της πόλης καθώς και οι επικεφαλής των επίτιμων Προξενικών Αρχών που εδρεύουν στη Θεσσαλονίκη σημείωσε πως είναι περήφανος γιατί αυτή την πρωτοβουλία την πήρε και την ξεκίνησε το 2013 όταν τότε πάλι ήταν στο ΥΜΑΘ ω υπουργός Μακεδονίας-Θράκης.

«Εδώ και 8 χρόνια συνεχίζεται αυτή η παράδοση, που μας δίνει τη δυνατότητα να κουβεντιάσουμε με τους ανθρώπους που εκπροσωπούν τις χώρες τους εδώ στην Ελλάδα και ειδικότερα στη Θεσσαλονίκη και να τους καλέσουμε να συνεισφέρουν στη μεγάλη προσπάθεια που έχει ξεκινήσει η νέα κυβέρνηση για το περίφημο come back της Ελλάδας», τόνισε ο υπουργός προσθέτοντας ότι θα επικοινωνήσει στους προξένους ότι η Ελλάδα είναι μια χώρε φιλική προς επενδύσεις και επενδυτές.

«Θέλω να γίνεται η "γέφυρα" για την ενεργοποίηση των επιχειρηματικών δυνάμεων σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης. Το κοινό μας μέλλον επιτάσσει κοινό βηματισμό, με όχημα την εξωστρέφεια» είπε ο κ. Καράογλου απευθυνόμενος στο προξενικό σώμα.

Το φλουρί κέρδισε ο επίτιμος πρόξενος του Πακιστάν, Γεώργιος Κουδέρης.