Skip to main content

Καράογλου: Δύο mega projects ξεκινούν στη Θεσσαλονίκη

Ο υφυπουργός Εσωτερικών Θεόδωρος Καράογλου μίλησε για το έργο του ΥΜΑΘ, τον επικείμενο ανασχηματισμό και το πρόβλημα με τα κλειστά σύνορα.

Για τα μεγάλα επενδυτικά προγράμματα που βρίσκονται σε εξέλιξη στη Θεσσαλονίκη μίλησε σε δημοσιογράφους ο υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης), Θεόδωρος Καράογλου.

Ο κ. Καράογλου έκανε λόγο για δύο mega project που έχουν ξεκινήσει να υλοποιούνται στη Θεσσαλονίκη, και συγκεκριμένα τη δημιουργία του τεχνολογικού πάρκου τέταρτης γενιάς Thess Intec και την ανάπλαση της ΔΕΘ.

Ακολούθως αναφέρθηκε στα πέντε προγράμματα που υλοποιούνται στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος Interreg, από τα οποία τα τρία είναι με το κράτος των Σκοπίων, το ένα είναι με τη Βουλγαρία και το άλλο είναι μαζί με τις Βουλγαρία, Μολδαβία και Ρουμανία.

«Τα προγράμματα αυτά είναι πολύ σημαντικά, σε δύο από αυτά είμαστε leader, δηλαδή επικεφαλής εταίροι.  Στο τελευταίο που συμμετέχουμε μαζί με Βουλγαρία , Ρουμανία και Μολδαβία είναι ένα πάρα πολύ σημαντικό πρόγραμμα το οποίο θα μας δώσει τη δυνατότητα να κάνουμε πραγματικά σημαντικά έργα σε όλες αυτές τις χώρες στο πλαίσιο αυτού του προγράμματος», είπε ο κ. Καράογλου.

Ο υφυπουργός σημείωσε ότι θα αναβαθμιστεί η ιστορική έδρα του διοικητηρίου που θα ανέβει κατά δύο βαθμίδες ενεργειακής απόδοσης. Ακόμα μίλησε για έξι σημαντικές δράσεις οι οποίες αναπτύχθηκαν σε σχέση με τον πολιτισμό, το περιβάλλον, τον τουρισμό και τις σχολικές δραστηριότητες.

Για τον ανασχηματισμό

«Δεν γνωρίζω πότε θα γίνει ανασχηματισμός είναι λογικό όμως ότι πρέπει να γίνει ανασχηματισμός, είναι όμως μια από τις αρμοδιότητες του πρωθυπουργού», είπε ο κ. Καράογλου.

Μάλιστα επισήμανε πως «δεν έχω κανένα άγχος και καμία αγωνία για το τι μέλει γενέσθαι με την ταπεινότητά μου, αυτό που έχω να πω είναι ότι είμαι συλλογικός παίκτης, πειθαρχημένος και έχω μάθει να σέβομαι τις όποιες αποφάσεις. Κοιτάω να λειτουργώ σύμφωνα με τη συνείδησή μου και θεωρώ ότι βαδίζουμε καλά».

Το πρόβλημα με τα σύνορα

Αναφερόμενος στο ζήτημα των κλειστών συνόρων ο κ. Καράογλου είπε πως από χθες που ήταν στη Δράμα όλοι οι παράγοντες εκεί του  ζήτησαν να ανοίξουν τα σύνορα.

«Τους είπα ότι και εγώ είμαι ένας απο αυτούς που θέλουν να ανοίξουν όλα τα σύνορα, όλες οι χερσαίες πύλες εισόδου που είναι 13 και είναι εξίσου σημαντικές όλες. Αυτή τη στιγμή έχουν ανοίξει τέσσερις, οι Καστανιές με την Τουρκία, ο Προμαχώνας με τη Βουλγαρία, η Κρυσταλλοποηγή με την Αλβανία και οι Εύζωνοι σε ό,τι αφορά τις εμπορικές συναλλαγές», τόνισε ο κ. Καράογλου.

Επισήμανε δε πως υπάρχει ένα συγκεκριμένο πρόβλημα στις γειτονικές μας χώρες με το αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο.

«Αυτό που προέχει είναι αυτές οι χώρες να ξεπεράσουν το πρόβλημα και μετά βεβαίως τους περιμένουμε με ανοιχτές αγκάλες», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Καράογλου.